СподелиМинистърът на отбраната на САЩ Лойд Остин снощи е бил

...
СподелиМинистърът на отбраната на САЩ Лойд Остин снощи е бил
Коментари Харесай

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин отново е в болница

Сподели
Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин нощес е бил откаран в болница във Вашингтон за лекуване на „ признаци, предполагащи зародил проблем с пикочния мехур “, заяви представител на Пентагона, представен от Ройтерс.

Първоначално в изказване на прессекретаря на Пентагона, генерал-майор Пат Райдър, се сподели, че по време на хоспитализацията Остин ще продължи да извършва отговорностите си. По-късно обаче Райдър съобщи, че Остин е трансферирал функционалностите си на заместник-министъра на защитата Катлийн Хикс.

Прессекретарят добави, че за хоспитализацията са били известени ръководителят на Обединения комитет на началник-щабовете, както и Белият дом и някои членове на Конгреса.

Остин трябваше да отпътува на следващия ден за Брюксел, с цел да организира среща на контактната група за Украйна, която той сътвори през 2022 година, с цел да координира военната поддръжка за Киев след нахлуването на Русия, показва Асошиейтед прес. След това Остин трябваше да взе участие в постоянната среща на министрите на защитата на НАТО. Към момента не е ясно дали хоспитализацията му ще промени тези проекти.

Остин беше диагностициран с рак на простатата през декември и на 22 декември се подложи на процедура, наречена простатектомия.

През идната седмица той получи затруднения и на 1 януари, изпитвайки мощни болки, беше откаран с кола за спешна помощ в болничното заведение „ Уолтър Рийд “, където беше признат в интензивното поделение. Остин остана в „ Уолтър Рийд “ до 15 януари. След това продължи да се възвръща и да работи от вкъщи си, а на 29 януари се завърна в Пентагона.

Лекарите му тогава обявиха, че прогнозата му за справяне с рака е „ отлична “ и че няма да се наложи в допълнение лекуване.

След хоспитализацията си Остин се е прибирал в „ Уолтър Рийд “ за контролни прегледи, само че това е първото му непланирано пътешестване до болничното заведение заради продължаващите затруднения от лекуването на рака.

В продължение на седмици Остин не бе съобщил на президента Джо Байдън, на Конгреса или на своя заместник-министър за диагнозата си или за първичната си хоспитализация. Тази секретност стана предмет на следствие и на вътрешна инспекция в Пентагона. Той съобщи, че в никакъв случай не е инструктирал чиновниците си да пазят в загадка хоспитализацията му.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР