СподелиКомпаният Стрейтлайн“ ЕАД иска да бъде вписан като съсобственик в

...
СподелиКомпаният Стрейтлайн“ ЕАД иска да бъде вписан като съсобственик в
Коментари Харесай

Близък до Доган иска придобиването на още 35 дка от Росенец

Сподели
Компаният „ Стрейтлайн “ ЕАД желае да бъде вписан като съсобственик в държавен терен с повърхност от към 35 дка в лесопарк „ Росенец “ край Бургас.

Това излиза наяве от известие на Областната администрация в Бургас.

Дружеството, което е на благосъстоятелност на архитекта на сарая Калин Тихолов, е някогашен притежател на два прилежащи поземлени парцела с повърхност надлежно 3775 кв.м. и 4397 кв.м., показват още от управата.

Областният шеф Пламен Янев апелира това искане, защото в рамките на парцела попадат площи от морското дъно и морската акватория, които по закон са обществена държавна благосъстоятелност и върху тях сдружението не би могло да придобие благосъстоятелност.

От регионалната администрация показват, че настоящата кадастрална карта не отразява правилно границата на морския бряг.

В държавния парцел също по този начин е осъществено и строителство без утвърдени строителни бумаги и позволения – триетажна солидна постройка, както и монолитно построена подпорна стена, завършваща с железна защитна ограда.

Пред Българска телеграфна агенция регионалният шеф Пламен Янчев уточни, че заради абразивни процеси е нужно ново снимане на границите на терена.

Спор има и към процедурата по събарянето на откритото нелегално строителство в част от терена. „ Ние сме възразили против това предпочитание на сдружението пред Агенцията по кадастъра.

През годините страната не е защитила ползите си в региона на Росенец, тъй че чакам една дълга правосъдна процедура по този проблем “, сподели той.

В средата на 2021 година административните магистрати в Бургас отхвърлиха тъжба на същото сдружението за промени в кадастралната карта.

Година по-късно Върховният административен съд (ВАС) остави в действие решението на административния съд в Бургас, с което бе отхвърлена и тъжба на „ Стрейтлайн “ АД против заповед от 28 август 2020 година за премахването на противозаконен градеж “двуетажна постройка “ от парцел в околност „ Отманли “, Лесопарк „ Росенец “, издигната от незнаен причинител.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР