СподелиКивито може бързо да подобри психичното здраве, твърдят новозеландски учени,

...
СподелиКивито може бързо да подобри психичното здраве, твърдят новозеландски учени,
Коментари Харесай

За добро психично здраве – яжте киви

Сподели
Кивито може бързо да усъвършенства психологичното здраве, настояват новозеландски учени, представени от електронното издание МедикалЕкспрес.

Този плод се е потвърдил като мощно средство за възстановяване на настроението, а ново проучване на експерти от новозеландския университет „ Отаго “ сподели, че въздействието му може да бъде много бързо.

Резултатите от изследването, оповестено в изданието British Journal of Nutrition, демонстрират, че кивито усъвършенства жизнеността и настроението единствено за четири дни.

Проф. Тамлин Конър, който е съавтор на проучването, споделя, че съгласно данните плодът е наличен метод за поддържане на положително психическо положение на хората, написа Българска телеграфна агенция.

„ Чудесно е да знаят, че дребна метаморфоза на хранителния режим като прибавяне на киви може да промени метода, по който се усещат всеки ден “, отбелязва той.

Приемът на витамин С се свързва с възстановяване на настроението, жизнеността, благополучието и по-ниска степен на меланхолия. Недостигът му в огромна степен се свързва с по-висока степен на меланхолия и когнитивни увреждания.

Въпреки това професор Конър споделя, че в стеснен брой проучвания е оценено какъв брой бързо настава усъвършенстване на настроението след въвеждането на добавки с витамин С или пълноценни хранителни източници.

Целта на откривателите е да запълнят тази празнота с осемседмична диета на 155 възрастни, при които е записано ниско наличие на витамин С.

Участниците одобряват всекидневно добавка с витамин С, плацебо или по два плода киви. След това осведомят за своята жизнеспособност, въодушевление, качество на съня, физическа интензивност, като попълнят специфични анкети за смарт телефон.

Изследователите откриват, че приемът на киви усъвършенства тонуса и настроението на участниците в границите на четири дни, като пикът е към 14-16 дни. Витамин С, въпреки това, нищожно усъвършенства настроението до 12-ия ден, означават учените.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР