СподелиГенерал-полковник Олександър Сирски, който е начело на руските сухопътни сили

...
СподелиГенерал-полковник Олександър Сирски, който е начело на руските сухопътни сили
Коментари Харесай

Пет факта за новия главнокомандващ украинската армия Олександър Сирски

Сподели
Генерал-полковник Олександър Сирски, който е отпред на съветските сухопътни сили от 2019 година, през днешния ден бе назначен за главнокомандващ въоръжените сили на фона на наближаването на третата годишнина от началото на войната против Русия. Той заменя Валерий Залужни.

Ето някои обстоятелства за Сирски, една от основните фигури на украинските сили още от началото на пълномащабната съветска инвазия.
РАННИ ГОДИНИ
Сирски е роден през юли 1965 година в съветската Владимирска област, която тогава е част от Съветския съюз. Той живее в Украйна от 1980 година Както доста други негови връстници в украинските въоръжени сили, той учи в Москва – във Висшето военно командно учебно заведение. Мнозина от съучениците му в този момент са съветски командири. Той се дипломира през 1986 година и служи пет години в руската артилерия. Някои военни анализатори считат, че тактиките му на бойното поле отразяват йерархичната му руска подготовка.
СНЕЖНИЯТ ЛЕОПАРД
Сирски пое управлението на украинските сухопътни сили през 2019 година Преди това той е командвал украинските войски, сражаващите се против подкрепяния от Москва протест в Донецка и Луганска област в Източна Украйна, избухнал през 2014 година Тогава получил и позивната си „ Снежния леопард “.
НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПОБЕДИ НА СИРСКИ

Някои от най-големите победи на Украйна по време на пълномащабната инвазия на Русия бяха реализирани под командването на Сирски. Той бе отпред на сполучливата защита на столицата Киев в началните месеци и през април 2022 година получи званието Герой на – най-високото в страната. През юли 2022 година Сирски възнамерява и управлява мълниеносна контраатака, която изтласка съветските войски от град Харков и отвоюва обширни територии в източната и югоизточната част на страната.
БАХМУТ
В началото на предходната година Сирски бе отпред на украинската защита на град Бахмут в източната част на страната, където бяха убити хиляди бойци от двете страни в една от най-кръвопролитните борби във войната до момента. Някои военни анализатори сложиха под въпрос дали си е коствало да бъдат убити и ранени толкоз доста хора в борбата за разрушения град. Сирски съобщи, че упоритата украинска защита на Бахмут е нанесла щета на цялостните военни старания на Русия, като е задържала на това място наемническата група „ Вагнер “.
БОЙНИЯТ ДУХ НА ВОЙНИЦИТЕ
Сирски съобщи, че целта му е бойният дух на бойците му, с които той постоянно се снима при визити на фронта. Той сподели пред западни медии, че спи по четири и половина часа на нощ и разпуска с визити във фитнес. Сирски е женен и има двама синове.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР