СподелиДубай вече трети ден се бори с последиците от необичайните

...
СподелиДубай вече трети ден се бори с последиците от необичайните
Коментари Харесай

Хаос в Дубай след най-обилните валежи от 75 години насам

Сподели
Дубай към този момент трети ден се бори с последствията от необикновените проливни дъждове, които наводниха пустинния град. Жителите му разказват покъртителни истории, а хиляди туристи са блокирани на летищата.

До 259,5 мм дъжд паднаха в Обединените арабски емирства във вторник. Това количество се равнява на преваляванията за 2 години, които падат в пустинната страна. Държавната осведомителна организация назова дъждовете „ историческо метеорологично събитие “, което надминава „ всичко документирано от 75 години насам. “

„ Това беше една от най-ужасните обстановки, които в миналото съм преживявал “, описа гражданин на Дубай. 15-минутното му пътешестване се трансформирало в 12-часово тестване по наводнени пътища.

 Дубай наводнения

Летището в Дубай, което е едно от най-натоварените за интернационалните пътувания, към момента не може да се възвърне от невижданата стихия. Авиокомпанията „ Емирейтс “ анулира регистрациите за полетите поради усложнения в достъпа до летището за личния състав и пасажерите, до момента в който пътищата в града към момента остават блокирани а метрото затворено.

 Дубай наводнения

Училищата ще останат затворени в Дубай до идната седмица, поради компликации в почистването, обявиха управляващите.

В необикновена директна интервенция президентът на ОАЕ шейх Мохамед бин Наян наредида се  работи „ незабавно по изследване на положението на инфраструктурата в ОАЕ и да се лимитират породените вреди “, оповестиха формалните медии.

 Дубай наводнения

Президентът също по този начин подреди засегнатите фамилии да бъдат преместени на безвредни места, се споделя в изказване, предадено от осведомителната организация WAM.

Владетелят на Дубай, шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, благодари в обществената платформа „ Екс “ за „ напъните, положени от екипи, жители и поданици, които не престават денонощно “.

Медийният офис на държавното управление на града разгласява видео на публични лица с трагична музика за декор, които се съвещават, а на назад във времето има фрагменти на служащи, изпомпващи вода.

 Дубай наводнения

Бяха оповестени и фотоси, показващи, по какъв начин водата наводнява пустинните региони.
Подобни подиуми бяха забележими в страната от Персийския залив, в това число в Шарджа, прилежащото на Дубай емирство, където жителите газеха до колене по основните улици и гребяха на спонтанни лодки.

Най-малко един човек е умрял при наводнението. Това е 70-годишен мъж, който е затрит с колата си в Рас Ал-Хайма, едно от седемте емирства на страната, заяви полицията.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР