СподелиДоскорошният съюзник на унгарският премиер Виктор Орбан – Петер Мадяр,

...
СподелиДоскорошният съюзник на унгарският премиер Виктор Орбан – Петер Мадяр,
Коментари Харесай

Доскорошен съюзник на Орбан се изправя срещу него на евроизборите

Сподели
Доскорошният съдружник на унгарският министър председател Виктор Орбан – Петер Мадяр, нощес записва партия, с която ще се яви на изборите за Европейски парламент през юни и това ще е инспекция за способността му да се опълчи на националистическия водач, съобщи Ройтерс.

Мадяр нахлу на унгарската политическа сцена през февруари, откакто упрекна държавното управление в широкоразпространена корупция и осъществяване на централизира агитация. Сътрудниците на Орбан отхвърлиха обвиняванията.

В края на март той разгласява запис на диалог с Юдит Варга, негова някогашна брачна половинка и някогашен правосъден министър в Унгария, в който тя в детайли разказва опита на сътрудници на Орбан да се намесят при положение на корупция.

Разкритието, което се проверява от прокуратурата, докара до огромни митинги в Унгария и хвърли сянка върху държавното управление на Орбан, което към този момент беше разтърсено от абсурда с опрощение на наказан за педофилия, довел до оставката на президентката на страната.

Социологическите изследвания демонстрират, че Мадяр ще завоюва към 13% от гласовете, до момента в който поддръжката за партията на Орбан остава съвсем непроменена.

Мадяр, който оглави неактивната партия „ Тиса “ (Tisztelet es Szabadsag – „ Уважение и независимост “), стартира акцията си с национална обиколка идната седмица, като възнамерява да посещава сред шест и осем града дневно, сподели той пред Ройтерс.

„ Все още има доста работа. Ние сме нещо като гаражна компания “, сподели той.

По време на протест предходната седмица политикът сподели пред събралите се хора, че желае да „ върне Унгария назад “ и да възвърне демокрацията. Той застава зад осъществяването на промени в здравната и просветителната система и повтори, че е за съдействие с Европейския съюз.

Мадяр по-рано сподели, че ще оглави листата на партията си за европейските избори, защото е най-популярният ѝ член, само че няма да стане член на европейския парламент и ще остане в Унгария, с цел да се опълчва на държавното управление.

Ако партията му завоюва някакви места на Евроизборите, членовете ѝ ще се причислят към групата на Европейската национална партия, сподели той в изявление за телевизия АТВ.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР