СподелиДнес след разговори с кмета на София Васил Терзиев от

...
СподелиДнес след разговори с кмета на София Васил Терзиев от
Коментари Харесай

БСП волно или неволно тласка Терзиев към „сглобка“ и в София

Сподели
Днес след диалози с кмета на София Васил Терзиев от Българска социалистическа партия оповестиха, че техните общински съветници няма да поддържат Борис Бонев за ръководител на Столичния общински съвет. Това е следващото несъгласие вътре в партията столетник, която постоянно е обяснявала, че е против модела Борисов.

Ако Българска социалистическа партия в действителност бяха срещу модела Борисов, както лидерката им Корнелия Нинова обича да се кълне от заран до вечер, те щяха да видят по-голямата картина и против примерно прокарването на избрани политики, да поддържат кандидатурата на Бонев в София.

Лекомисленият им от политическа позиция отвод непосредствено тласка Терзиев в прегръдките на Борисов и ГЕРБ, от които той по този начин самотвержено искаше да избяга.

За тази обстановка главен провинен са гласоподавателите, които обрекоха Промяната на неубедително ръководство. Но не по-малко виновност ще носи и Българска социалистическа партия, тъй като отхвърли безконтролно поддръжка на Терзиев, като по този метод всички приказки на Нинова срещу Борисов се обезсмислиха и се оказаха единствено медиен звук.

След отхвърли на Българска социалистическа партия единственото аритметически допустимо решение за болшинство в Общинския съвет в София, с изключение на нови избори, е съюз с ГЕРБ. Това значи да няма промяна или тя да бъде единствено козметична, тъй като ГЕРБ ще имат, както и в ръководството на държавното управление, решаваща роля, въпреки и по-малка в сравнение с централно равнище. А измененията не са в полза на ГЕРБ, който ръководи София последните 15 години.

Но за жалост волята на гласоподавателя и на 500 000 невалидни бюлетини е точно такава – да няма смяна. С днешното си решение Българска социалистическа партия освен опазиха модела Борисов, само че и станаха част от него.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР