СподелиАтака на хусите с дрон причини леки щети на британски

...
СподелиАтака на хусите с дрон причини леки щети на британски
Коментари Харесай

Напрежението в Червено море: Хусите атакуваха британски кораб

Сподели
Атака на хусите с дрон аргументи леки вреди на английски транспортен съд в Червено море. Нападението бе осъществено, откакто Съединените щати нанесоха нов удар против свързаната с Иран йеменска формация, съобщи Франс прес.

Британската компания за морска сигурност „ Амбри “ първа заяви за офанзива с безпилотен летателен уред против товарен транспортен съд, който е благосъстоятелност на английска компания, само че плава под флага на Барбадос.

Впоследствие английската организация за морска сигурност посочи, че при нападението, осъществено на към 105 километра западно от следеното от хусите йеменско пристанище Ходейда, са нанесени леки вреди на прозорец на плавателния съд, написа Българска телеграфна агенция.

Преди това Съединените щати нанесоха удар по два безекипажни катера, натъпкани с експлозиви, заяви Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати (СЕНТКОМ), което дава отговор за Близкия изток.

В изказването написа, че въпросните обекти са представлявали „ непосредствена опасност за американските военни кораби и комерсиалните плавателни съдове “ и по тази причина е бил нанесен удар по тях като акт „ на самозащита “.

В последно време Съединените щати организират военни интервенции против хусите, с цел да защитят комерсиалното мореплаване в Червено море и Аденския залив, през които минава основен маршрут.

Хусите започнаха да нападат кораби в Аденския залив и Червено море, откакто Израел предприе своята военна интервенция в линията Газа в отговор на нападението на „ Хамас “ против него на 7 октомври.

Йеменските бунтовници настояват, че работят в взаимност с палестинците в линията Газа.

Няма обаче данни множеството от атакуваните кораби да са свързани с Израел.

Вчера английският министър на защитата Грант Шапс регистрира, че въздушните удари против хусите не са отказали групировката от проектите й да пречи на корабоплаването в Червено море.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР