Списъкът Златният Орфей с пенсиите на звездите от българската естрада

...
Списъкът Златният Орфей с пенсиите на звездите от българската естрада
Коментари Харесай

Банов се среща с братя Аргирови за списъка с пенсиите

Списъкът „ Златният Орфей ” с пенсиите на звездите от българската сцена ще бъде допълнен. Това заяви министърът на културата Боил Банов в изявление за Българска национална телевизия. Той остро разяснява разразилия се спор към наградите, които не са пожизнени, а ще се дават три години.

Опитваш да правиш нещо съзнателно, нещо което хората са чакали с години, а стартира една махленска свада. Няма по какъв начин да се назова информационен проблем това, да наградиш най-хубавите български създатели.  При състояние, че споделям незабавно, че ще решим незабавно казуса, ще допълним описите, ще седнем и приказваме. Ще намерим и друга форма.Фактите демонстрират, че това са най-обичаните хора в страната. Не търсете под вола теле, сподели Банов.

Той предложения на следващия ден на среща братя Аргирови, които се включиха по време на диалога му с Георги Любенов, с цел да кажат, че има и други известни реализатори, които не са взели участие в " Златния Орфей ", само че също заслужават награди. Сред тях са Росица Кирилова, Милена Славова, както и самите те. На диалога в министерството Банов и Аргирови ще обсъдят дружно по какъв начин всички заслужили музиканти, а освен 65-имата от листата " Златния Орфей ", да получат парични награди.

Диригентът Пламен Джуров е ръководител на комисията, подбрала 65-имата наградени, заяви Банов. По думите му останалите членове са представители на разнообразни гилдии в изкуството. Той изясни, че още преди година е заречен на Васил Найденов, че ще стартира да взема решение казуса с парите на музикантите и в този момент към този момент е поел отговорност за това. " Но като започнеш да решаваш един проблем, се отваря различен, който също би трябвало да решиш. И това е поемането на отговорност. Можеше нищо да не вършим и тогава щеше да е тишина ", сподели Банов.

" Списъкът с наградени реализатори и музиканти ще бъде допълнен. Още от на следващия ден започваме, откакто се видя, че има пропуски ", сподели Банов. По думите му в листата ще влязат всички, които заслужават. Сред тях е и Христо Кидиков, който липсва макар критериите, съгласно които награди ще се дават на наградените от " Златния Орфей ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР