Списъкът от хора, които може да имат отношение към престъпления,

...
Списъкът от хора, които може да имат отношение към престъпления,
Коментари Харесай

Петър Чобанов: Списъкът на Петков прилича на репресия

Списъкът от хора, които може да имат отношение към закононарушения, даден от премиера Кирил Петков, наподобява малко на принуда, изключително когато става дума за хора от опозицията. Това мнение изрази в изявление за НоваНюз депутатът от Движение за права и свободи и някогашен министър на финансите доцент Петър Чобанов.

" Нужни са съответни доказателства, няма да позволим някой да бъде унизен без доказателства ", безапелационен бе Чобанов. Според него това е част от цялостната тактика за оклеветяване на Движение за права и свободи, която обаче среща тяхната проведена реакция.

Относно " златните паспорти " депутатът от Движение за права и свободи съобщи, че инструментът е бил употребен превратно и е генерирал корупция. " Разцветът му е след 2015 година. Ще бъдем удовлетворени, когато се направи цялостна и безапелационна инспекция, а не общественото пространство да се цялостни със клюки и обвинявания без доказателства ", добави Чобанов.

Като икономист и финансист той разяснява и дали са постижими задачите, които си слага държавното управление с бюджета за 2022 година.

" В момента слушаме лозунги. Няма по какъв начин бедността да свърши, изключително в положение на инфлация, с тези цени на енергийните запаси. С този бюджет и идващите задлъжняваме. Разчитаме на заеми, усилваме дълга и в същото време се споделя, че бедността ще изчезне. Този дълг ще би трябвало да се връща ", предизвести Петър Чобанов.

" Твърди се, че дефицитът се дължи на финансови разноски. Сигурно е, че финансовите разноски доста мъчно ще бъдат осъществени в този им размер ", изясни той.

Според него методът на приемане на бюджета не е добър, толкоз късно и толкоз скоро да се актуализира. " През 2023 година мислим, че ще стартират да идват средствата от стратегиите по Плана за възобновяване и развиване. Най-сигурно е, че ще дойдат средствата за земеделието ", счита някогашният министър.

За инфлацията той счита, че ще продължи да пораства и ще надвиши 10% в границите на годината.

За новото управление на КЕВР доцент Чобанов счита, че то е било натоварено с доста упования, които може и да не се изпълнят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР