Спиращи дъха изпълнения на асовете в стрийт фитнеса се оказаха

...
Спиращи дъха изпълнения на асовете в стрийт фитнеса се оказаха
Коментари Харесай

Даниел Христов със злато във стрийтфитнеса

Спиращи дъха осъществявания на асовете в стрийт фитнеса се оказаха „ черешката на тортата “ и означиха финала на София ърбан зона спорт 2019. За международната купа в България дойде едни от най-хубавите майстори на уличния фитнес, измежду които международният първенец от Москва 2018 Сан Гоан, спечелилият за Европейската купа Кир Кара, първенецът на Украйна Георги Завадски и други Тук бе и младата звезда от България Даниел Христов – международен първенец в леката категория и вицешампион в безспорната дивизия за 2019 година
Турнирът бе открит легендата на българския спорт Йордан Йовчев и Анатоли Илиев (на снимката) – учредителен секретар на Фондация „ София – европейска столица на спорта “, която дружно със Столична община е уредник на Ърбан зоната. Двамата приветстваха участници и посетители, като пожелаха повече сходни срещи за почитателите на модерните градски дисциплини.

Последва зашеметяващата проява на Цветелина Станева (18 г.) и Жасмина Свиленова (14 г.), които възпламениха с осъществяванията си публиката.
След това започнаха стадиите в борбата за купата, като в началото се включиха и най-хубавите 15 български състезатели съгласно класирането на последното държавно състезание: 10 от тях над 16-годишна възраст и 5 под 16 години. Изпълненията на виртуозите бяха съпроводени с музика и доста въодушевление на особено построен сет в Княжеска градина против Софийски университет. В шампионата участваха спортисти от Русия, Украйна, Франция, Израел, Гърция и Сърбия. Във финала най-хубав бе Даниел Христов, който
сграбчи златото с 85 точки актив. Българинът изпревари украинския ас Кир Кара, приключил със общ брой 79 т., а бронзът остана за  Сан Гоан от Франция с 54 т.
Така Христов и Кара си осигуриха правото да вземат участие във финала за Световната купа през декември в Хонг Конг. Стрийт фитнесът набира все по-голямо известност по целия свят и чака в близко бъдеще влизане в олимпийската стратегия. България записа в последно време впечатляващия триумфи – наред със международния първенец Даниел Христов, Цвети Станева завоюва международна купа в лека категория, а имаме още трима медалисти от шампионати на планетата.
Отборите на Португалия при младежите и на България при девойките победиха в четиридневния шампионат по баскетбол от програмата на София Ърбан зона спорт 2018. Дъждът в четвъртък вечер наложи последните срещи да се реалокират в зала „ Триадица “. Португалците надиграха във финала отбора на Истанбул с 15:6, а в решителния за купата мач при дамите съставът на Шампион 2006 победи със 7:5 испанките от Мойет с цел да остави златото в България.
Във втория ден от тестванията на таекуондистите се отличиха представителите на Турция Айбюке Сючикар и Бусе Арслан, двете девойки
упражняват при Бюрджю Юнгер във „ Федерацията за аматьорски спорт на Истанбул “. Макар и затруднени от ръмящия дъжд, дуелите с
представителите на Централния полицейски клуб в София с началник Венцислав Игнатов бяха измежду най-интересните на сцената. За втори следващ ден публиката в Княжеската градина бе възпламенена от феноменалните осъществявания на акробатите от младежкия народен тим на Португалия, с треньор Ана Кардосо.
Бяха избрани и призьорите в ориентирането. Състезанието бе измежду най-оспорваните в програмата на Ърбан зоната. Много мощно се показаха гостите от Естония, поделили с домакините по две трофеи в обособените възрастови групи. Ето и първенците: девойки до 16 година Елисее Кескюла (Естония), до 18 година Евангелина Дяковска, юноши до 16 година Юрген Йоонас (Естония), до 18 година Ценко Ценков. Спортното насочване бе в комплекса на Национална спортна академия.

Спиращи дъха осъществявания предложиха участниците в градския паркур. Състезанието бе годно за международната купа и в София дойдоха част от най-хубавите на планетата. Французите Йоан Тоноа и Валентине Дюбо, плюс Диметрис Кирсанидис DK от Гърция демонстрираха най-хубавото от дисциплините скорост и жанр. Световните парткур-експерти бяха щастливи от наличието на техния кумир Йордан Йовчев, именитият гимнастик наблюдава конкуренцията и връчи оценките на призьорите. Дъждът в София не
разреши на участниците да завършат тестванията си и се наложи надпреварата да бъде извършено по съкратена стратегия. Ето и призьорите: скорост Кирсанидис DK, Тоноа, Руслан Пешев; жанр Тоноа, Кирсанидис DK, Йоан Досев.

Всички те се включиха с виртуозните си осъществявания на дансинга във финалната вечер на подбраната от DJ Акаша музика. На церемонията всички ръководители на делегациите от 12-те страни участнички бяха отличени със специфични плакети от „ София – европейска столица на спорта “. Призовете връчи Анатоли Илиев – учредителен секретар на Фондацията, който поздрави състезатели и треньори, като им благодари за показаното през последната седмица в София. „ Щастливи сме, че бяхме домакини на сходен огромен мултинационален и мултиспортен конгрес. Надявам се, че сте се забавлявали и че ще запазите отлични мемоари от нашия град като европейска столица на спорта, “ сподели Илиев.
С това приключи дебютната в историята Ърбан зона спорт. София е първият град на планетата, събрал на едно място толкоз доста асове на новите градски дисциплини. През последната седмица в българската столица своите умения демонстрираха над 300 представители на 12 страни с шампионати, тествания и демонстрации 12 спорта. Това е два пъти повече като тествания и състезатели от приключилите предишния уикенд в Будапеща първи World Urban Games. Сега, в събота и неделя ърбан-екшънът и страстите не престават с петото издание на обичайния Екстрийм фест с 18 сета в Княжеската градина против Софийския университет.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР