Спирането на програма Хоризонт за 5 часа на 13 септември

...
Спирането на програма Хоризонт за 5 часа на 13 септември
Коментари Харесай

СЕМ: Спирането на сигнала на Хоризонт е безпрецедентнo, още не знаем защо стана

Спирането на стратегия " Хоризонт " за 5 часа на 13 септември е невиждано. Очевидно в тази ситуация не става дума за техническа профилактика. Две от институциите (прокуратурата и Комисията за контролиране на известията (КРС), които направиха инспекции, откриха, че механически проблем не е имало. Продължават да текат инспекции и бих се въздържала от коментар. Това съобщи ръководителят на Съвет за електронни медии София Владимирова в предаването " Лице в лице " по Би Ти Ви.

" Ние се срещнахме с редколегията, тъй като те желаеха среща, и още на 16 септември изслушахме генералния шеф на БНР. Но към момента нямаме информация за какво беше спрян сигнала на " Хоризонт " и не знаем кой носи отговорност за това. Не знам кой е решил, че може просто по този начин да спре излъчването ", добави тя.

" Ако генералният шеф на БНР Светослав Костов не си подаде оставката до края на тази седмица, идната седмица ще бъде вкарано решение за предварителното му освобождение. Оставката му беше поискана от четирима членове на Съвет за електронни медии, а за решение за предварителното освобождение са нужни минимум три гласа. Заседанието ще бъде обществено ", сподели още тя.

" Поздравявам генералния шеф на Българска национална телевизия, че излезе и сподели, че той носи отговорност за обстановката със абсурда с Волен Сидеров в предаването " Референдум ". Такива прояви са неприемливи ", приключи Владимирова. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР