Spiegel нарича конфликта между чиновниците странна борба за власт. Ръководителят

...
Spiegel нарича конфликта между чиновниците странна борба за власт. Ръководителят
Коментари Харесай

Шефът на Европейския съвет Мишел обвини фон дер Лайен в превишаване на правомощията

Spiegel назовава спора сред служителите " странна битка за власт ".

Ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел разкритикува външнополитическите начинания на ръководителя на Европейската комисия (ЕК) Урсула фон дер Лайен и я упрекна, че е надвишила пълномощията си, оповестява Spiegel.

Така в изявление за немско издание Мишел като образец за корист с власт фон дер Лайен цитира миграционното съглашение с Тунис. Според ръководителя на Европейския съвет фон дер Лайен го е подписала дружно с холандския министър председател Марк Рюте и италианската Джорджия Мелони, само че Съветът на Европейски Съюз „ останал настрани “.

Говорителят на Европейска комисия Ариана Подеста назова изказването на Мишел " частично погрешно ", като означи, че Европейската комисия е преговаряла за съглашение с Тунис от началото на лятото и неведнъж е докладвала на посланиците на страните членки за най-важните точки и напредъка на договарянията.

„ Комисията има цялостната политическа поддръжка на Европейския съвет, в това число в неговите изводи от юни 2023 година, и реализира на практика и ефикасен прогрес в...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР