„Спейс Екс” на Илон Мъск представи космическият кораб „Старшип” за

...
„Спейс Екс” на Илон Мъск представи космическият кораб „Старшип” за
Коментари Харесай

"Спейс Екс" представи кораба, с който ще стигнем до Луната и Марс

„ Спейс Екс” на Илон Мъск показа галактическият транспортен съд „ Старшип” за полети до Луната, Марс и други места в Слънчевата система. По думите на Мъск той може да бъде изпратен в орбита след по-малко от 6 месеца, съобщи Българска телеграфна агенция.
Снимка: Reuters
„ Старшип " е за многократна приложимост и е планиран да лети на дълги дистанции и да транспортира товари, както и до 100 души. Мъск неведнъж е подчертавал, че основава компанията си през 2002 година за да помогне на човечеството да колонизира Червената планета.
Снимка: Reuters
Американският бизнесмен удостовери, че първият тестов полет на кораба на височина 20 километра ще бъде сбъднат след 1-2 месеца

„ Може да прозвучи безумно, само че желаеме да достигнем орбита след по-малко от шест месеца”, съобщи Мъск по време на презентацията в Тексас.

Също по този начин „ Старшип” може да каца перпендикулярно при завръщането си на Земята.
“Спейс Екс ” готви първи орбитален тест на галактическия транспортен съд, с който ще вървим на Марс Възможно е пробата да се случи още на 13 октомври
Стриймваното онлайн събитие беше отдадено на 11-годишнината от първото извеждане на потребен товар в орбита с ракета-носител „ Фалкон-1 " на компанията.
Снимка: Reuters
През август създателят на „ Спейс Екс " заяви за сполучливото тестване на прототипа „ Стархопър ". В рамките му бяха тествани инженерни решения, които би трябвало да залегнат „ Старшип ".

По време на речта си Илон Мъск съобщи още, че не има вяра в извънземни, защото няма признаци за съществуването им.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР