Спецсъдът остави в ареста зам.-министърът на околната среда и водите

...
Спецсъдът остави в ареста зам.-министърът на околната среда и водите
Коментари Харесай

Зам.-министърът Красимир Живков остава в ареста

Спецсъдът остави в ареста зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков и единият от братята Бобокови – Атанас, като постанови за тях най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража”.
Спецсъдът гледа ограниченията на шестима от обвинените за аферата с боклука. Той реши да постанови мярка за неотклонение „ задържане под стража” с изключение на за Живков и Бобоков и за Габриел Савов, както и за Николай Миховски и Айгюн Еминов, а “домашен арест” за Васил Богданов.
10 души са обвинени по случая с проведената незаконна група за импорт на боклуци, а 7 за присъединяване в незаконна група с користна цел и с присъединяване на длъжностни лица. Спрямо 4-ма се насочи искане за най-тежката мярка – „ задържане под стража”. Спрямо 2-ма прокуратурата изиска домакински арест. Още през вчерашния ден от прокуратурата оповестиха, че за другия от братята Бобокови мярката ще бъде парична гаранция от 1 млн. лв..
По-рано през вчерашния ден стана ясно, че 66 тома материали по делото с боклука са предоставени на съда. По време на съвещанието зам.-министърът Красимир Живков съобщи, че е работил за запазване на околната среда и здравето на хората. „ С ръка на сърцето желая да кажа, че аз не познавам тези хора от групата, към която ме причисляват”, съобщи още той.
В неделния ден министър председателят Бойко Борисов към този момент сподели, че Красимир Живков ще бъде отхвърлен от служба още през днешния ден сутринта.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР