Спецпрокуратурата извършва действия в Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС).Според първоначалната

...
Спецпрокуратурата извършва действия в Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС).Според първоначалната
Коментари Харесай

Спецпрокурори влязоха в ДАНС заради съмнения за шпионаж

Спецпрокуратурата прави дейности в Държавна организация "Национална сигурност " (ДАНС).

Според първичната информацията става въпрос за интервенция против чиновници на ДАНС, уличени в шпионаж в интерес на непознати разследващи служби.

"Действията са по формирано досъдебно произвеждане ", сподели за ръководителят на спецпрокуратурата Валентина Маджарова. Тя добави, че при надделяващ публичен интерес информация ще показана в допълнение.

От ДАНС осведомиха, че досъдебното производството е почнало след подадена информация в прокуратурата от самата организация. Именно въз основата на тази информация е почнало и самото следствие.

Президентът Румен Радев направи коментар по случая: „ ДАНС има здравна имунна система и аз мисля, че там работят интензивно, тъй че да не позволяват никакъв пробив в организацията във връзка с шпионски действия “, разяснява Радев.

Министър-председателят Кирил Петков също разяснява акцията. „ Това, което проверяваме сега на доста места, а и ДАНС работи интензивно, е тъкмо това – много огромна, съветска, агентурна диаспора, която се е образувала в България и сега работи по разнообразни ползи “, сподели Петков.

„ Част от нещата, които са ми докладвани, са и, че има съветски сътрудници, които са работили особено против разбирателството сред нас и районен съд Македония. Руският интерес е бил фокусиран да няма европейско бъдеще за Западните Балкани “, добави той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР