Спецпрокуратурата и ГДБОП разкриха подробности за неутрализираната на 5 октомври

...
Спецпрокуратурата и ГДБОП разкриха подробности за неутрализираната на 5 октомври
Коментари Харесай

Полицаи и ЧСИ помагали на ромските барони лихвари

Спецпрокуратурата и ГДБОП разкриха детайлности за обезвредената на 5 октомври 2020 година в София проведена незаконна група, основана за рекет, имотни измами, лихварство.

Мащабната акция се организира в голям брой столични квартали.

" Самото действие е от извънредно висок публичен интерес. На 5 октомври ГДБОП и Спецпрокуратурата обезвредиха проведена незаконна група по досъдебно произвеждане. Групата е работила от 2014 година - в кварталите Христо Ботев, Левски, Враждебна и Димитър Миленков. Проведени са 52 общо претърсвания и изземвания. В изискванията на необходимост са претърсени още 10 жилища ", съобщи прокурор Валентина Маджарова.

Иззети са 3 първокласни автомобила. 42 лица са разпитани по следствието. 5 лица са с повдигнато обвиняване. Обвиняемите са осъждани за закононарушения срещу личността - телесни и полови повреди, осъждани са и за закана за ликвидиране.

Групата е основана за приемане на пари от незаконна активност - лихварство, опиати, изнудване, имотни измами и набиране на дами за проституция.

" Престъпната група се е занимавала с разнородна незаконна активност. Участниците в групата са престъпно проявени. Характерно за групата е, че двама са водачите, един е бил " мозъкът ". Множество лица към групата са подкрепяли противозаконната активност - това са към 20 души. Всички те са били арестувани, а по-късно станаха и очевидци. 43 са общо очевидците и пострадалите на незаконната група. Голяма част от тези хора изпитват огромен боязън ", добави още гл. комисар Любомир Янев, шеф на ГДБОП.

Групата е разпространявала кокаин, марихуана и амфетамини. Има данни за връзки с полицейски чиновници, както и за общи схеми за имотни измами с частни правосъдни реализатори.

" Жертвите на незаконната група са доста ", разяснява основният комисар прикани и други очевидци или потърпевши да се свържат с полицията.

Няма информация е да имало някой над задържаните ромски барони Мето и Трайчо, както и за връзки с други незаконни групи в София.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР