Специалното издание Аз съм българка от Петя Александрова се появи

...
Специалното издание Аз съм българка от Петя Александрова се появи
Коментари Харесай

Жени, оставили своя завет за поколенията

Специалното издание " Аз съм българка " от Петя Александрова се появи на български език в края на 2019 година В него оживяват 40 забавни истории, а 40 знакови български художнички предадоха облиците на Венета Ботева, Леда Милева, Яна Язова, Цветана Табакова, Ива-Ваня, Вела Живкова-Благоева, Мара Белчева и други - познати и непознати имена от историята ни, по собствен метод. Дизайнерка на книгата е Капка Кънева.

След сполучливата премиера на книгата с присъединяване на журналистката и телевизионна водеща Анна Ангелова и създателката на фондация " Детски книги " Валентина Стоева, неповторимите портрети поемат собствен личен път - с изложбата " История в портрети - 40 дами, трансформирали България " и като обособени образни разкази за тези дами със смели хрумвания и хвъркати фантазии, с които се трансформира и историята ни. Те може да бъдат видени от 6 до 22 февруари в столичната изложба " Ракурси " (ул. " Хан Крум " 4А), откриването на изложбата е през днешния ден от 18.30 ч.

Приближавайки до съвремието ни тези пленителни и противоречиви, вълнуващи и удивителни женски персонажи, " История в портрети - 40 дами, трансформирали България " е неповторима шевица от облици и истории, респект към дами, които са оставили своя завет за поколенията.

Художничките, присъединили се в плана, творят във всички области на образните изкуства - живопис, графика, статуя, илюстрация, дизайн, керамика, модерно изкуство. Те основават разнолика и завладяваща последователност с героините, които съпоставят или опълчват на самите себе си, показва художничката Капка Кънева.

Моят избор на героини в тази книга робуваше на едно-единствено изискване: да могат да служат за образец и ентусиазъм на днешните девойки. На тези, които са неуверени, плашливи, несмели. На тези, които елементарно се отхвърлят от фантазиите си, в случай че срещнат затруднение или отрицание. Които се опасяват от публично неодобрение, боят се да бъдат разнообразни, любознателни, буйни, дръзки... На тези, които не смеят да бъдат щастливи или свободни посвоему, написа авторката на книгата Петя Александрова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР