Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Фридберг, Германия

...
Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Фридберг, Германия
Коментари Харесай

70 години автомобили Subaru - видео

Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Фридберг, Германия

Основана като производител на самолети Nakajima Hikoki през 1917 година, Subaru отпразнува своята 100-та годишнина през 2017 година Subaru започва своето автомобилно поделение през 1953 година, тъй че тази година отбелязва 70-ата годишнина на Subaru Automobile, която е част от Subaru Corporation (преди Fuji Heavy Industries, Ldt.).

Марката Subaru беше относително тиха в Германия в последно време – продуктите й бяха на пазара известно време без нещо видимо. Сътрудничеството с Toyota донесе глътка пресен въздух на компанията. Toyota GR86 се предлага в Европа от известно време и в началото не е имало проекти да се предлага сестринският модел, новото Subaru BRZ, в Европа. Но за наслада на всички почитатели на спортните коли нещата се трансформираха!

Първата партида от 300 GT към този момент е при дилърите и се чака още доставки да дойдат към края на годината. Първият изцяло електромобил също идва от това съдействие - продаван под логото на Toyota като bz4X, той се назовава Solterra с логото на Subaru. От 2024 година ще получи актуализация с трифазно зарядно устройство, което ще усъвършенства доста времето за зареждане на домашната стенна кутия и ще последва STe вид за по-спортен външен тип.

Така че два значими пропуща в портфолиото бяха затворени - след окончателното издание на WRX STI имаше липса на на спортни коли и в електрифицирания свят също сполучливо беше запълнена дупката. Идвайки от предишното - от 1958 година когато един от първите коли " Kei " - Subaru 360 излиза на пазара в Япония е изминат в действителност дълъг път.



Всички пазарни зони сред ловци/лесовъди и моторни спортове/рали бяха покрити, несъмнено със задвижване на всички колела и боксер мотори. Компанията постоянно е била загрижена за динамичността, качеството, сигурността и приземеността с най-ярък образец STI.



На място във Фридберг имахме опцията да тествам огромна част от продуктовата гама исторически и настоящи модели - от 1800 Station Wagon през Justy до Forester и най-после модерния, електрифициран Solterra. Дори и да не желаете да пропуснете техническия напредък в някои области, класическите коли към момента имат своя сексапил.

Subaru има огромни проекти, следващата година ще продължи с новата Impreza, към този момент шесто потомство. Новите характерности включват по-голяма издръжливост на каросерията, по-директно ръководство, нова информационно-развлекателна система и задвижване e-Boxer. Представен е и наследникът на Subaru XV, наименуван Crosstrak. Няма проекти за въвеждане на спомагателни мотори с вътрешно горене в бъдеще (но корекции на актуалните модели не могат да бъдат изключени).

Четири нови SUV-а би трябвало да бъдат показани до 2026 година, което значи, че обичайна марка ще има осем нови, изцяло електрически модела на пазара до 2028 година Марката с шестте звезди в логото ще продължи да ни съпровожда и даже в случай че боксерният мотор към този момент не се употребява в бъдеще то страхотната система за задвижване на всички колела остава.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР