Специалният координатор по близкоизточния мирен процес Николай Младенов е призовал

...
Специалният координатор по близкоизточния мирен процес Николай Младенов е призовал
Коментари Харесай

Николай Младенов призова ООН за спешни действия в Ивицата Газа

Специалният координатор по близкоизточния кротичък развой Николай Младенов е призовал към незабавни дейности, които ще разрешат да се избегне нов въоръжен спор в Ивицата Газа. Според него в обитаемата с палестинци територия обстановката е на ръба на срутва.
Това Младенов е декларирал на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, съобщи БГНЕС.
“Необходимо е да се работи незабавно, с цел да се избегне още една война, с цел да се смекчат страданията на хората и да се помогне на палестинското държавно управление да поеме под надзор обстановката в газа “, сподели Младенов. „ В тази зала постоянно се приказва за нуждата от попречване на войни, и генералният секретар [на Организация на обединените нации Антониу Гутериш] направи собствен приоритет превантивната дипломация. Дойде времето да въплътим нашите думи в дейности в Газа “, акцентира Младенов в обръщението си към членовете на Секретен сътрудник на Организация на обединените нации.
Младенов заяви, че през последния месец вследствие на конфликти с израелските сили за сигурност на границата на Ивицата Газа са починали 76 палестинци, в това число 11 деца, а над 3000 са получили огнестрелни рани. „ Този интервал се характеризира с най-високото равнище на принуждение от 2014 година насам “, означи Младенов и добави, че от израелска страна няма нито една жертва.
Младенов допусна, че всеобщите изстъпления на палестинците ще продължат в околните седмици и прикани всички страни да „ продемонстрират оптималната въздържаност “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР