Специални срещи с посланиците на Русия и Великобритания у нас

...
Специални срещи с посланиците на Русия и Великобритания у нас
Коментари Харесай

Николова ще се бори за руски туристи

Специални срещи с посланиците на Русия и Англия у нас за привличане на туристи от двете страни ще има новият министър на туризма Марияна Николова. Това заяви самата тя в изявление за Българска национална телевизия. И съобщи: " Разчитаме през август да имаме повече почиващи ".

38 000 души - лекари, учители и държавни чиновници, които са били на първа линия в борбата с ковид ще получат ваучери за отмора на стойност 210 лева Обсъжда се опция ваучерната система в поддръжка на туризма да бъде разширена с държавния бюджет за идната година, сподели още вицепремиерът и заяви, че ще има грантове за туристическия отрасъл.

" Още от първия ден заявих какви са моите цели - ще работя в поддръжка на бизнеса, в разговор и търсене на съответни решения. Една от новите ограничения - в Народно събрание ще бъде импортирано предложение за 9% Данък добавена стойност за туроператорите и инцидентните транспорти ", сподели Николова. " Това е една чисто нова мярка, която предложих на съдружния съвет, тя беше утвърдена и подкрепена от сектора “, уточни тя.

„ Чартърните полети за туризъм ще бъдат подкрепени с държавна дотация от 55 млн. лева, като за тази цел са планувани пари от държавния бюджет. Европейска комисия към този момент нотифицира тази помощ. Идеята е да обхване към 400 000 туристи, поради обстоятелството, че дотацията ще се употребява от туроператорите за самолети с полети от 100 места “, добави Николова. Държавата ще заплаща по 35 евро на седалка в тях.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР