Специални избори в западна Пенсилвания, за да се определи дали демократите или републиканската партия ще поемат контрола върху Камарата на представителите

...
ХАРИСБЪРГ, Пенсилвания (AP) —Снимки PAGP501-504Контрол на мнозинството на Камарата на
Коментари Харесай

ХАРИСБЪРГ, Пенсилвания (AP) —

Снимки PAGP501-504

Контрол на мнозинството на Камарата на представителите на Пенсилвания отново ще се стигне до специални избори по-късно този месец, когато републиканските гласоподаватели се опитват да върнат властта обратно на своята фракция, като същевременно се сблъскват със силно демократичен наклон в квартал на Питсбърг.

Надпреварата се проваля бивш служител на Демократическата партия в Конгреса срещу дъщерята на двама местни служители, които са били политически активни.

Демократът Линдзи Пауъл, на 32 г., и републиканецът Ерин Конъли Аутенрайт, на 65 г., ще се изправят срещу мястото в щатската камара на окръг Алегени на септември .. 19, една седмица преди камарата да се върне на сесия в Харисбърг.

Те се борят да заменят прогресивен демократ, бившия щатски представител Сара Инаморато, която подаде оставка през юли, за да потърси изпълнителен директор на окръга работа. Нейното напускане напусна Камарата при равенство 101-101.

Окръгът е крепост на демократите, която демократичните стратези прогнозират, че партията им ще успее да запази. Предишни извънредни избори, в които републиканският кандидат загуби с голяма преднина, може да са причината Републиканската партия да не е изтощила хазната си, за да се опита да преобърне мястото, каза Тревър Саудърланд, стратег на кампанията на Демократическата камара.

„Защото това са специални (избори), би им било по-лесно да го направят на общи, но ще трябва да бъдат по телевизията, ще трябва да имат армия от полеви организатори, които чукат на вратите, тонове поща и цифрови реклами“, каза той. „Просто не виждаме това.“

Републиканците в окръг Алегени знаят, че водят тежка битка.

„Дори в редовна изборна година ще бъде много, много трудно за републиканец да спечели това. Остава обаче да видим как се чувства електоратът“, каза Сам ДеМарко, председател на Републиканския комитет на окръг Алегени, добавяйки, че Отенрайт „работи много усилено“.

Пауъл търси поста за първи път но се шегува, че е работила на всяка работа в правителството, с изключение на тази, която търси. Преди това е работила като помощник на американския сенатор Чък Шумър и американския представител Хаким Джефрис, и двамата демократи от Ню Йорк.

Избиратели. казват, че искат по-достъпни жилища, силна местна икономика и подобрени обществени активи, каза Пауъл.

„Хората са загрижени дали да останат в своята общност и да направят Питсбърг дом, и да запазят Питсбърг дом,“ каза тя.

Няколко инициативи, водени от демократите, като ремонт на целия дом и по-широка защита за ЛГБТК+ хората, бяха критични законодателни елементи, които не бяха придвижени, докато демократите не си възвърнаха контрола над Камарата на щатите по-рано тази година, тя каза.

„Няма да продължим да виждаме този напредък, ако не го запазим“, каза Пауъл.

Демократите едва преобърнаха броя на районите, необходими за контрол на Къща през ноември. Това беше първата им претенция за мнозинство от 12 години, с марж от 102-101, който оттогава поддържаха чрез няколко извънредни избора. Наличието на поста на губернатора от Демократическата партия Джош Шапиро за първа година подпомогна дневния им ред.

Тази година демократите използваха новооткритата си власт, за да прокарат редица от приоритетите на групата. Но законодателната власт остава политически разделена, с твърдо републиканско мнозинство в Сената, което се стреми да подобри собствените си приоритети, включително ваучери за училище и конституционни поправки. Приемането на такива мерки би било по-лесно с благосклонна камара.

Потенциалното избиране на Отенрайт, предаващо партийния контрол на републиканците, няма да промени много нещата в Капитолия, каза тя.

“ Мисля, че това ще даде тласък на Републиканската партия, разбира се, но това не е причината да се кандидатирам“, каза тя.

Отенрайт има политически произход: баща й е бил кмет на McKees Rocks близо до Питсбърг и майка й е служила в общински съвет. Преди това тя се кандидатира за Камарата на представителите на щата през 2000 г., но загуби от демократа, търсещ преизбиране. Autenreith в момента е председател на републиканския комитет в Shaler.

Образованието е централен политически въпрос за нея, каза тя. Autenreith подкрепя ваучерите за частно училище и каза, че смята, че образованието е жизненоважно за справяне с други предизвикателства, пред които е изправен областта, включително жилища и престъпност.

„Мисля, че ще има промяна в тази страна през следващата година или две, защото е достигнала точка на кипене“, каза тя. „Хората не искат да живеят по този начин, живеят, за да се страхуват да отидат в центъра, да отидат на големи събития.“

Камарата не трябва да се върне до седмица след извънредните избори, които решават съдбата от мнозинството, оставяйки аспекти на окончателния държавен бюджет недовършени. Напускането на Innamorato затруднява напредъка в мерките за партийните гласове за демократите.

Innamorato спечели оспорвани първични избори на демократите за изпълнителната власт на окръг Allegheny през май като част от прогресивната листа на местните избори. Тя ще се изправи срещу единствения републикански първи претендент, Джоузеф Роки, на общите избори през ноември.

Друг представител на Демократическата партия, дългогодишният президент на Бъкс Каунти Джон Галоуей, се кандидатира за окръжен съдия, което означава, че в началото на следващата година демократите ще вероятно ще се сблъскат с друга надпревара, в която е заложено тяхното мнозинство.

___

Брук Шулц е член на корпуса на Асошиейтед прес/Доклад за Американската инициатива за държавни новини. Доклад за Америка е програма за национални услуги с нестопанска цел, която поставя журналисти в местните редакции, за да докладват по скрити въпроси.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР