Специални части в Тайланд ликвидираха военния, нападнал хора в мола

...
Специални части в Тайланд ликвидираха военния, нападнал хора в мола
Коментари Харесай

Застреляха полуделия масов убиец в Тайланд

Специални елементи в Тайланд унищожиха военния, нападнал хора в мола " Терминал 21 Корат " в град Накхон Рачасима, съобщи Ройтерс, като цитира източници от полицията и въоръжените сили.

" Полицията умъртви нападателя, избави осем заложници. Някои от тях са ранени ", оповестиха източници, поискали анонимност.

Информацията за ликвидирането на нападателя беше доказана от министъра на опазването на здравето. Нападателят е бил погубен в мола, където се укриваше.

По-рано представител на тайландската полиция заяви, че той се крие в мазето на мола и се счита, че с него няма заложници. Силите за сигурност ревизираха дали в мола има останали мирни жители.

При нападението са починали 25 души, съобщи ТАСС. По-рано беше обявено за минимум 21 жертви.

Нападателят е бил военнослужещ, който съгласно полицията, бил ядосан във връзка със спор за земя. В обществените медии той отправил и неразбираеми обвинявания в корупция, съобщи Ройтерс.

След като простреля няколко души на случайни места в града, в това число военни в базата си, той нахлу в локален мол и откри огън с автоматизирано оръжие по клиентите.

В уеб страницата на посолството на Русия в Тайланд се споделя, че няма починали и потърпевши чужденци в комерсиалния център, съобщи ТАСС.

32-годишният ефрейтор първо прострелял своя пълководец и двама бойци във военна база, след което избягал с автомобил.

По пътя стрелял безсистемно по минувачи с откраднато от базата оръжие. После влезнал в търговски център и разкрил огън по клиентите.

Нападателят бе разпознат като Джакрапант Тхома, който по-рано денем написал в акаунта си във Facebook, че „ Смъртта е неизбежна за всеки “ и пуснал фотография на маскиран мъж с оръжие, евентуално негова.

Войникът разкрил огън на няколко места в града, който се намира на над 250 км от столицата Банкок.

Говорител на военното министерство съобщи пред Би Би Си, че нападателят атакувал своя пълководец, преди да открадне оръжие и муниции от оръжеен склад в базата. Той откраднал военна кола, с която се придвижил към центъра на града, където разкрил огън в региона на будистки храм, а по-късно и в мола.

Стрелецът предавал онлайн по Facebook своята интервенция, само че след това страницата му била блокирана.

Подобни кръвопролития са необичайност в Тайланд като се изключи най-южните региони, където от десетилетия оперират бунтовници.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР