Специалната грижа за кожата е наложителна през летните месеци. Именно

...
Специалната грижа за кожата е наложителна през летните месеци. Именно
Коментари Харесай

Да спасим кожата на лицето с хидратираща маска

Специалната грижа за кожата е наложителна през летните месеци. Именно тогава лицето ни се нуждае от повече внимание и хидратация.

Но скъпите кремове и лосиони, които сме си набавили не са задоволителни. Нужни са домашни процедури, които да набират по този начин нужната влага и да създадат кожата ни още по-нежна и красива. DIY маските са много лесни, бързи и екологично чисти. Преди да ги нанесете обаче, би трябвало добре да почистите кожата си. Накрая пък би трябвало да завършите с крем с UV отбрана. Това е изключително значимо за лятото. Ето най-хубавите маски, които ще извършат чудеса с лицето ви.

Маска с кисело мляко

Смесват се две супени лъжици кисело мляко с две супени лъжици портокалов сок. Към тях се прибавят 2 супени лъжици бадемово масло. Трите съставки се бъркат благодарение на вилица. Сместа се слага върху влажна кожа и се оставя за 20 минути, с цел да попие добре. Измива се единствено с хладка вода.

 face mask

Маска с белтък и авокадо
Започнете с разбиването на белтъка. Важно е обаче да не разбивате дотам, че той да става на сняг. Към него прибавете единствено месестата част на едно авокадо. Двете съставки се разбъркват и към тях се прибавя една супена лъжица зехтин и същото количество оцет. Поставете върху почистеното си лице за 20 минути, по-късно измийте.

Маска с мед и белтък

Разбийте усърдно един белтък. Към него би трябвало да се включи една чаена лъжица зехтин и чаена лъжица домакински мед. Сместа се бърка доста добре и се оставя на стайна температура. Тя би трябвало да престои в границите на 15 минути. Когато посоченото време изтече, маската се слага върху лицето за интервал от идващите 15 минути. Измива се още веднъж с хладка вода.

Маска с алое вера
За да си я приготвите, ще ви трябват 2 супени лъжици алое вера и една обелена краставица. Тя не трябва да се употребява дружно със семките. Ако има такива, първо ги отстранете. Смесете двата продукта и ги поставете в блендер. Те би трябвало да се смелят на гладка паста. Оставете върху лицето в идващите 30 минути.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР