Специална комисия ще влезе в Българската банка за развитие (ББР).

...
Специална комисия ще влезе в Българската банка за развитие (ББР).
Коментари Харесай

Министър Петков: Спецкомисия влиза в ББР

Специална комисия ще влезе в Българската банка за развиване (ББР). Това заяви служебният министър на стопанската система Кирил Петков в изявление за телевизия Би Ти Ви (bTV).

„ Назначавам комисия за обществен надзор на средствата и за бистрота, дружно с Агенцията за финансов надзор, дружно с одитния отдел на Министерството на стопанската система и ще влезем в ББР, с цел да забележим по какъв начин са изразходвани тези средства и за какво по правилник и по закон тази банка би трябвало да оказва помощ на дребния бизнес, а се дава съвсем 1 милиард на 8 индивида, от които 4 са може би свързани ”, разяснява Петков. Според него и другите „ не са инцидентни ”.

„ За мен беше забавно да видя първия отчет на Сметната палата за ББР или банката, финансирана с държавни пари – нейната съществена задача е да финансира дребни и междинни предприятия, да оказва помощ на дребния бизнес, който не съумява да се финансира от част от търговски банки.

Първите 8 заема към 8-те огромни клиента са за 946 милиона, над 118 милиона е получил всеки от тях, големи държавни средства са дадени единствено на 8 компании. С тези пари може да се финансират 946 компании.

За четири от тези осем – има и журналистически следствия за тях.

Над 500 милиона са дадени на тези компании ”, сподели още служебният министър на стопанската система.

Говорителят на служебното държавно управление Антон Кутев разяснява тематиката в предаването „ Здравей, България ” по NOVA. „ Очевидно министър Кирил Петков знае повече от мен за инспекцията в Българската банка за развиване. Около 1 милиарда са дадени на 8 компании, които са всичко друго, само че не е и дребни. Факт е, че те са свързани с няколко знакови лица. За мен това е скандално, тъй като това е държавна банка.

Оказва се, че главната политика на страната е била да крепи огромният бизнес, а аз бих споделил олигархията ”, сподели Кутев.

„ Факт е обаче, че единствено за три дни служебното държавно управление направи доста, а ние няма да спрем дотук ”, безапелационен е той.

" Министър Петков се е подвел по медийни изявления ", разяснява представителят на ГЕРБ Александър Йорданов пред Нова тв.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР