Специална чест на новото BMW R 18 отдаде световноизвестният дизайнер на поръчкови

...
Специална чест на новото BMW R 18 отдаде
световноизвестният дизайнер на
поръчкови
Коментари Харесай

BMW R 18 и като драгстер - видео

Специална чест на новото BMW R 18 отдаде световноизвестният дизайнер на поръчкови двуколесни Роланд Сандс. За незапознатите - той е американски мотоциклетен играч и дизайнер на високопроизводителни мотоциклети. В кариерата си като професионален състезател по мотоциклетисти е спечелил през 1998 купата на AMA 250GP за шосейни състезания.

Сандс в този момент е преобразувал баварския крайцер и резултатът от това е R 18 Dragster. С новия си мотоциклет R 18 BMW представи първото си серийно возило в сегмента на двуколесните “крайцери ” през април тази година.

Дизайнерът взема назаем както технически, по този начин и оптически детайли от други известни модели като BMW R 5 да вземем за пример. В основата на създаването му е напълно новоразработения двуцилиндров боксеров двигател - „ Big Boxer “.



"С мотор, който е толкоз очевидно в центъра на вниманието, незабавно се сетих за нашите “мускулести ” коли. Семейството ми постоянно е имало слабост към бързото шофиране, а татко ми е и състезател с драгстер. Ето за какво взех решение, че е потребно мотоциклета да се сведе до най-важното, да го минимизираме и преобразуваме по този начин, че да кара бързо и пъргаво по права линия “, обяснява дизайнерът.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР