Специализирано звено „Антикорупция“ – СГП привлече като обвиняем бившия директор

...
Специализирано звено „Антикорупция“ – СГП привлече като обвиняем бившия директор
Коментари Харесай

Шеф в полицията притискал свидетел по Суджукгейт

Специализирано звено „ Антикорупция “ – СГП притегли като обвинен някогашния шеф на ОДМВР – Добрич – Веселин Колев. Това оповестиха от прокуратурата.

Обвинението против него е, че в интервала 17.04.2015 година – 01.06.2016 година той е отправил закана за ликвидиране, принудил е и е склонил движимости лица да дадат погрешно умозаключение.
Обвинението на Колев е вследствие на събрани доказателства при следствието против някогашния депутат Живко Мартинов от гр. Добрич, станал известен с аферата "Суджукгейт ".
Веселин Колев е упрекнат за това, че на 19 септември 2017 година, в гр. Добрич, се заканил с ликвидиране на Т. А. – главен очевидец по обвиняванията против Живко Мартинов. Отправил му нецензурни думи и го заплашил, че ще го убие, в случай че още веднъж свидетелства против Мартинов.

Веселин Колев насочил пръст към очевидеца, имитирайки ориентиран револвер и му отправил заплашителни жестове. Това заканване е могло да възбуди състоятелен боязън за реализирането му.
На Колев е предявено обвиняване и за това, че на 01.11.2016 година е принудил двама - автоконтрольори в бранш „ Пътна полиция " при ОДМВР - Добрич, да извършат нещо обратно на волята им.

Злоупотребявайки с властта си на шеф на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи - Добрич, Колев е принудил автоконтрольорите да не глобяват лидер на микробус за осъществено нарушаване по Закона за придвижване по пътищата и да не му сформират акт или фиш, а да го освободят без последици, макар, че лидерът на микробуса не е показал нужните документи.

В хода на следствието са събрани доказателства и за това, че през 2015 година Веселин Колев е подбуждал три движимости лица да дадат погрешно умозаключение, като казусът е изключително тежък. Трите движимости лица са били назначени от Окръжен съд – Добрич, с цел да изготвят тройна трасологична експертиза по наказателно произвеждане за причиняване на гибел по несъобразителност при ръководство на моторно транспортно средство.

На Колев е наложена мярка за неотклонение „ Подписка “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР