Специализираният съд за корупцията и организираната престъпност на Албания осъди

...
Специализираният съд за корупцията и организираната престъпност на Албания осъди
Коментари Харесай

Участие в терористична организация: Осъдиха условно 9 жени в Албания

Специализираният съд за корупцията и проведената престъпност на Албания осъди условно девет дами, репатрирани от Сирия, на по седем години затвор по обвиняване в " присъединяване в терористична организация " и " присъединяване във военна активност в непозната страна ", заяви Евронюз Албания.

След използването на съкратеното правосъдно разследване наказването е понижено на 4 години и 8 месеца зад решетките.

След оповестяването на присъдата обаче Специализираната антикорупционна прокуратура на Албания (SPAK) изиска отсрочване на осъществяването на наказването за всяка от тях и освобождението им с изпитателен период от 5 години.

През 2013 – 2014 година деветте дами, които бяха приети за отговорни, са отпътували за Сирия, откакто са последвали съпрузите си, които отишли да се бият дружно с „ Ал Нусра “ и по-късно за „ Ислямска страна “, напомня Евронюз Албания.

От следствията на Специализираната антикорупционна прокуратура на Албания излиза наяве, че всички девет обвинени са се включили по своя воля към двете терористични организации в Сирия.

По данни на албанските разследващи служби, представени от албанската редакция на Радио Свободна Европа, към 140 бойци от Албания са отпътували за Сирия и Ирак.

Преди няколко години бяха задържани девет души, обвинени в набиране на бойци за Сирия. Съдът за тежки закононарушения през 2016 година ги осъди на общо 126 години затвор.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР