Специализираният съд отложи гледането на мярката на Димитър Желязков-Митьо Очите.

...
Специализираният съд отложи гледането на мярката на Димитър Желязков-Митьо Очите.
Коментари Харесай

Спецсъдът отложи гледането на мярката на Митьо Очите

Специализираният съд отсрочи гледането на мярката на Димитър Желязков-Митьо Очите. Причина за това стана постъпило искане от юриста му съдът да разпореди правенето на съдебно-медицинска експертиза, която да откри какво действително е здравословното положение на Желязков, заяви bTV.

Молбата е била почетена и в четвъртък е издадено предписание, с което съдът назначава да се направи експертизата.

От Специализирания съд обясниха, че молбата е постъпила на 22 март. Днес се гледат ограниченията на Йордан Въчев, Иван Пишиев и Радослав Николов, които се смятат за негови съучастници. Магистратите трябват да решат дали да трансформират ограниченията им в по-леки.

Димитър Желязков-Митьо Очите като началник на проведена незаконна група за изнудване, насила посредством закани, палежи и разпространяване на опиати, оповестиха от държавното обвиняване. Групата е работила от януари 2013 година до 2 август 2018 година на територията на Бургас, Ямбол, Несебър и к.к. "Слънчев бряг ". На съд по същото дело са предадени още 12 лица. Деветима от тях - за присъединяване в ръководената от Желязков група, а 3-ма за закононарушения, осъществени по предписание на групата.

Сред обвинените е и дъщерята на Желязков - Станислава, упрекната за събиране на "такса успокоение " от таксиметрови компании и притежатели на търковски обекти в курорта "Слънчев бряг ".

Освен като ръкводител на проведена незаконна група, Митьо Очите ще дава отговор за 9 действия, осъществени от него и от останалите обвинени по негово персонално предписание.

Ако бъде приет за отговорен по делото, Желязков може да получи 15 години затвор, санкция до 10 000 лв. и конфискация на половината му имущество.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР