Специализираният наказателен съд заседава по делото за мерките за неотклонение

...
Специализираният наказателен съд заседава по делото за мерките за неотклонение
Коментари Харесай

Спецсъдът гледа мярка на задържаните за кокаина на борса Слатина

Специализираният углавен съд заседава по делото за ограниченията за неотклонение на арестуваните с огромна пратка кокаин.

Наркотикът бе открит пропит в кашони с цитрусови плодове и арестуван на борса Слатина в петък вечер.

Голяма пратка опиати е хваната в София

Около 500 кг е арестуваният преди дни кокаин, пропит в кашони с цитрусови плодове, заяви по рано през днешния ден основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

По думите му кашоните са над 6700, а данните на Министерство на вътрешните работи сочат, че от кашон би трябвало да се извлече сред 80 и 100 грама опиат. Пазарната цена е 22 милиона евро на едро, сподели още Иванов. Той посочи, че съгласно информацията, с която разполага Министерство на вътрешните работи, опиатът е с извънредно висока непорочност, и като бъде премесен и пуснат в дилърската мрежа цената му става близо 100 милиона лв..

Главният секретар сподели, че кашоните са прибрани на несъмнено място и се охраняват, а едвам през днешния ден сутринта е завършило разтоварването на цитрусите от тях. За нас това е нов метод за преместване на опиат и би трябвало да успеем да го извлечем от самата хартия, изясни той.

Кокаинът е стигнал по море до Европа, а по-късно по суша до България. Най-вероятно дрогата е предопределена за българския пазар.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР