Специализираният наказателен съд утре ще реши дали да пусне на

...
Специализираният наказателен съд утре ще реши дали да пусне на
Коментари Харесай

Съдът решава за свободата на арестуван за рушвет шеф от ГДБОП

Специализираният углавен съд на следващия ден ще реши дали да пусне на независимост арестувания началник на отдел “Наркотици ” в ГДБОП Цветан Панков.
Трети месец антимафиотът стои заключен в ареста по обвиняване, които се крепи на показанията на престъпно проявени лица, против които Панков е работил. Става дума за Радмил Ранов - Ланеца, Веселин Христов - Паяка и Росен Кръстев -Стъклара. По подигравка на ориста, след акция на ГДБОП, ръководена от Пенков, тримата мъже станаха клиенти на прокуратурата и се подредиха с обвинявания за ОПГ по линия на наркоразпространението.

След това, обаче те влязоха в ролята на очевидци против Цветан Панков и заместникът му Кирил Ванков, който също продължава да е в ареста.

След ареста на двамата служители на реда, извършен в края на юни, породиха доста въпросителни и подозрения. Странен да вземем за пример наподобява обстоятелството, че двама от очевидците против ченгетата се криеха цяла година от органите на реда по делото за ОПГ, а откакто изненадващо се появиха и свидетелстваха, бяха освободени.

Твърди се, че хора от Министерство на вътрешните работи са провели срещи с двамата арестувани чиновници на ГДБОП с предложение да свидетелстват един против различен, с бонус изменение на мярката и събаряне на обвиняването. От края на месец юли и двамата шефове са отстранени от служба със заповед на шефа на Министерство на вътрешните работи! Затова съгласно техните бранители, не може да се одобри, че те биха могли да повлияят на следствието, още по-малко да оказват напън върху очевидци.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР