Специализираният наказателен съд постанови мярка за неотклонение домашен арест на

...
Специализираният наказателен съд постанови мярка за неотклонение домашен арест на
Коментари Харесай

Двама хазартни комисари отиват под домашен арест

Специализираният углавен съд постанови мярка за неотклонение " домакински арест " на Тодор Марков, член на Комисията по хазарта, и на Пламен Георгиев, някогашен член на същата комисия. Двамата са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група с началник Васил Божков.

Прокуратурата изиска най-строгата мярка за задържане, само че съгласно съда и за двамата обвинени от доказателствения материал не може да се откри да са взели участие в незаконното съдружие.

Не по този начин обаче стои въпросът с второто посочено обвиняване. Според съда има доказателства, които сочат евентуална съпричастност и целенасочени дейности за облагодетелстване на сдружения на Божков. Това е ставало при реализиране на служебните отговорности на обвинените или по-точно при тяхното несъблюдение.

Съдът приема, че няма риск двамата да се укрият, само че има риск за реализиране на нови закононарушение. Въпреки това мярката " задържане под стража " се явява тежка за двамата обвинени, по тази причина и съдът ги пусна под домакински арест.

Адвокат Слави Димитров, бранител на обвинения Тодор Марков, съобщи пред публицисти, че обвиняванията не са конкретизирани и от отбраната не могат да ги разясняват.

Прокурор Фердинандов не остана удовлетворен от решението на магистратите. Двамата обвинени са се познавали с предприемача Васил Божков, поддържали се близки и другарски връзки, изясни прокурор Фердинандов, базирайки се на свидетелските показания. Прокурорът уточни и че Тодор Марков и Пламен Георгиев не са изпълнили своето служебно обвързване като чиновници на Държавната комисия по
хазарта.

По думите на прокурора има доказателства за несъблюдение и по отношение на други юридически лица и други сдружения.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР