Специализираният експертния съвет към главния архитект на Столична община е

...
Специализираният експертния съвет към главния архитект на Столична община е
Коментари Харесай

Одобрено е разширение на метрото през кв. Витоша до район Студентски

Специализираният експертния съвет към основния проектант на Столична община е одобрил прелиминарен план за проект за уголемение на метрото през кв. " Витоша " до регион " Студентски ". Това излиза наяве от обява на кмета на София Йорданка Фандъкова във " Facebook ".

Предвиденият 3-километров сектор стартира от съществуващата метростанция " Витоша " и минава през бул. " Черни връх ". Ще има три нови станции , като първата ще е сред ул. " проф. Марин Големинов " и ул. " Димитър Манчев ", втората ще бъде кв. " Витоша " - до ул. " проф. Георги Манев " и ул. " Стефан Савов ", а третата - на кръстовището на бул. " Симеоновско шосе " и ул. " Проф. Иван Странски " в регион " Студентски ".

Фандъкова акцентира, че това уголемение на втората линия на метрото е извънредно значимо за благоустройството и бързо транспортно обслужване на част от южните квартали, а приемането на плана за Подробен организационен проект (ПУП) е първа стъпка за резервирането на нужните за строителството терени.
 Снимка 627497
Източник:

Тя добавя, че това е четвъртият квалифициран план за уголемение на метрото, който оставя , като той има обстоен проект в развой на подготовка. Първият е за създаване на нова станция в " Обеля ", с подготвеност да стартира работа по осъществяването му. Вторият е за 2 км уголемение през " Люлин " до Околовръстния път - също с напълно приключени проекти. Третият план е за 2 км уголемение от Бизнес парка в " Младост " 4 до Околовръстния път, с подготвен абстрактен план и изследване за проект.
 Финансират разширението на метрото и обходният път на Бургас с евросредства
Финансират разширението на метрото и обходният път на Бургас с евросредства

Парите идват от Оперативна програма " Транспорт и транспортна инфраструктура "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР