Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за задържане

...
Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за задържане
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата обвини петима фалшификатори на паспорти, работили с разбитата от ГДБОП оръжейна банда

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд искане за задържане под стража на двама участници в 5-членната проведена незаконна група за произвеждане и разпространяване на неистинен документи за идентичност (български, канадски, италиански, ирански и др.).

Те бяха арестувани на 4 декември 2018 година в София при взаимна интервенция на ГДБОП и Специализираната прокуратура. Събраните доказателства демонстрираха, че групата е имала общ медиатор, осигурявал купувачи освен на подправените документи на групата, само че и на огнестрелни оръжия, предлагани на черния пазар от арестуваните същия ден лица, от които са конфискувани 17 автомата „ Калашников “, 15 револвера „ Макаров “ и 12 дула за същия револвер.

Двама от групата за неистинен документи са с ограничения за неотклонение „ Парична гаранция “ в размер на 5000 лева Петият участник – ирански жител, е медиаторът при „ реализирането “ на подправените документи и огнестрелни оръжия на двете незаконни структури. Той е притеглен като обвинен и по двете досъдебни производства. За него през днешния ден в Специализирания углавен съд бе импортирано искане за задържане му под стража по делото за оръжията.

При интервенцията по задържането на петимата фалшификатори на персонални документи са открити и конфискувани огромно количество непознати и български персонални карти и паспорти, шофьорски книжки, фотоси на лица в паспортен формат, компютър със характерен програмен продукт за обработка на данни за документи за идентичност, цветни принтери, ламинатори, скенери, флаш памети и други доказателства за незаконната активност.

Междувременно, през днешния ден Специализираният углавен съд дефинира мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ и на двамата упрекнати за присъединяване в незаконен сговор за държане и продажба на огнестрелни оръжия (автомати, револвери и дула за „ Макаров “), арестувани на 4 декември 2018 година Още на идващия ден Специализираната прокуратура им повдигна обвинявания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР