Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за задържане

...
Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за задържане
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска постоянен арест за Баневи

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания углавен съд искане за задържане под стража Евгения и Николай Баневи. Предстои съдът да насрочи час за съвещанието по ограниченията за неотклонение през днешния ден, оповестиха от държавното обвиняване.
 Евгения и Николай Баневи ще желаят от съда да ги пусне у дома  Франция ни върна Баневи с два обособени полета (видео)
По-рано през днешния ден юристът на двамата сподели, че те ще желаят от съда да ги пусне под домакински арест или парична гаранция. 

Николай и Евгения Баневи ще бъдат упрекнати за пране на пари в размер над 1 милиарда лева - сумите се намирали в офшорни сметки, следени от фамилията отвън територията на България.

От държавното обвиняване оповестиха през вчерашния ден, че в незаконната група, ръководена от Николай Банев, е взела участие Евгения Банева и майка му, както и други неустановени все още лица. Мария Банева се е разпореждала и е вземала пари от касите на някои от сдруженията, деен участник е и в прането на пари. Прокуратурата ще изиска на нея да й бъде наложена мярка " парична гаранция " поради напредналата й възраст.

Вчера Евгения и Николай Баневи бяха екстрадирани от Франция у нас с два разнообразни полета.

Те се пробват да показват положително разположение на духа, да се държат. Усещам ги, че вътрешно са извънредно напрегнати, разяснява още юрист Ботев, който към този момент се е срещал с тях в ареста.

„ Днес ще насочат молба до съда персонално да се срещнат с делото, тъй че ще има време да се забележим и да обсъдим обвиняването ”, съобщи още юрист Ботев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР