Специализираната прокуратура вече води разпити на МВР-служители, свързани с договора

...
Специализираната прокуратура вече води разпити на МВР-служители, свързани с договора
Коментари Харесай

Терзийски: Вече текат разпити в МВР заради договора, разследван от ОЛАФ

Специализираната прокуратура към този момент води разпити на МВР-служители, свързани с контракта за доставка на коли за потребностите на полицията, разследван от ОЛАФ.Това съобщи министърът на вътрешните работи Христо Терзийски.
Преди дни той е получил писмо от наблюдаващият прокурор по делото и ще бъдат изпратени в Специализираната прокуратура.
 Заркова: Прокуратурата още проверява нагласената поръчка за коли в Министерство на вътрешните работи, вътрешният министър към този момент се произнесе Заркова: Прокуратурата още проверява нагласената поръчка за коли в Министерство на вътрешните работи, вътрешният министър към този момент се произнесе
" Не е чудно, че ОЛАФ огласява една от хилядите съмнителни публични поръчки у нас. Чудно е, че не огласява останалите. Тъй или инак,...
Министър Терзийски счита, че казусът идва от решението да се закупят по-нисък клас коли от в началото плануваните. " Наказанието, което най-вероятно ще ни бъде наложено от Комисията, е поради това, че са изменени техническите условия към колите, които желаеме да бъдат закупени, към по-нисък клас ", сподели той.
" Някъде може би към средата на февруари месец 2017-та по времето на служебния министър се взе решение на база на препоръки, че тези спецификации би трябвало да бъдат повишени. Всички документи по тези процедури са в досието на публичните поръчки ", напомни Терзийски.
По думите му спецификациите за колите, направени от Главна дирекция " Национална полиция ", на която той е бил шеф в оня миг, са били същите като тези на " Гранична полиция ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР