Специализираната прокуратура участва в разследване по досъдебно производство в Република

...
Специализираната прокуратура участва в разследване по досъдебно производство в Република
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата разследва пране на пари по наказателно дело във Франция 

Специализираната прокуратура взе участие в следствие по досъдебно произвеждане в Република Франция, формирано против проведена незаконна група за измами и изпиране на пари, добити посредством фиктивна продажба на защитни маски за отбрана от COVID-19, оповестиха от обвиняването.

Дейността на групата се е изразявала в предложение на маски и приемане на предплатени заплащания за доставки, които след това не са били осъществявани. За задачата участниците записали в България търговски сдружения, които да набират клиенти и да договарят покупко-продажби.

В осъществяване на Европейска заповед за следствие, издадена от съдия-следовател, на територията на страната са събрани голям брой доказателства и са предадени за потребностите на френското следствие.
свързани новини1568преди 14 часа
В писмо на Българското национално бюро в Евроджъст до Специализираната прокуратура се оповестява, че въпросът по следствието в България се закрива, поради на това, че поисканото подпомагане е оказано в цялостна и задоволителна степен.

„ Издалият Европейската заповед за следствие орган ви изпраща професионална признателност за отличната работа и ви оповестява, че материалите, които сте събрали в осъществяване на Европейската заповед за следствие, са били извънредно потребни за френското наказателно произвеждане “, се споделя в писмото.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР