Специализираната прокуратура повдигна обвинения на Миню Стайков, Стайко Стайков, Иван

...
Специализираната прокуратура повдигна обвинения на Миню Стайков, Стайко Стайков, Иван
Коментари Харесай

Миню Стайков, синът му и още шестима с обвинения за данъчни престъпления и пране пари

Специализираната прокуратура повдигна обвинявания на Миню Стайков, Стайко Стайков, Иван Димитров, Ц.К., М.К., Б.Х., А.Т. и Д.Д. за присъединяване в проведена незаконна група, основана за продажба на акцизни артикули без бандерол, осъществяване на данъчни закононарушения и пране на пари. Това оповестиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура. На едно от лицата са повдигнати обвинявания за вторични закононарушения - отбягване заплащането на Данък добавена стойност и възобновяване на неследващ се данъчен заем в размер на общо 1 016 139 лева, на други трима - за държане на акцизни артикули без бандерол в огромни размери.

В рамките на деня обвиняванията ще им бъдат предявени. С постановления на наблюдаващия прокурор на упрекнатите ще бъде наложено задържане до 72 часа с оглед обезпечаването им пред Специализирания углавен съд и разглеждане на искане на СП за налагане на мярка за неотклонение " Задържане под стража “ за всеки от тях. БЛИЦ напомня, че прокуратурата организира през вчерашния ден акция в офиси на " Винпром Карнобат “, " Сис индустрийс “ и " Топаз мел “. Над 10 лица са арестувани при акцията на Специализираната прокуратура в офисите на " Винпром Карнобат “ ООД, " Сис Индустрийс “ ООД и " Топаз Мел “ ООД, разгласи през вчерашния ден заместник-главният прокурор Иван Гешев.

Той изясни, че по негова информация измежду арестуваните е и предприемачът Миньо Стайков. Именно неговото име стои и зад буквите М. С. в изнесените от прокуратурата данни за повдигнатото обвиняване. Синът му - Стайко Стайков също е измежду тези, на които е повдигнато обвиняване.  Зам.-главният прокурор заяви, че делото е формирано преди към два месеца. Тогава стана ясно и, че е открита фабрика за противозаконни тютюневи произведения в Карнобат. Печалбата, която е била от 2,5 млн. лева на седмица.

Тоест, 6 млн. лева на месец, обясни Гешев и добави, че служащите в нея са довеждани от Армения, не са излизали от фабриката, до момента в който са работили – имали са спални пространства, фитнес, всички улеснения. Фабриката е благосъстоятелност на сина на кмета на Карнобат и е давана чартърен по обичайната скица при случаите на противозаконни производства, съобщи още Иван Гешев. " Проверяват се разнообразни неща, свързани с тази фабрика – " Винпром “, дали заявените продажби подхождат на създадената стока, ревизира се дали е спазван акцизния режим. " Винпром “ не може да взе участие.

Ако някой укрива налози и прави данъчни закононарушения, това са съответни физически лица. Те би трябвало да са шефове или представители на избрани търговски сдружения – компании “, сподели зам.-главният прокурор Борислав Сарафов, който управлява на място спецакцията за претърсвания, свързани с пране на пари и укриване на налози.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР