Специализираната прокуратура повдигна обвинение на 9 души за участие в

...
Специализираната прокуратура повдигна обвинение на 9 души за участие в
Коментари Харесай

Селски кмет ръководел мрежа за проститутки от бар в центъра на София

Специализираната прокуратура повдигна обвиняване на 9 души за присъединяване в проведена незаконна група, която се занимавала с набиране на проститутки. Лидер на групата е кметът на село Тъжа, в нея са взели участие 8 души. Действала е от пролетта на 2017 година.

Групата е държала заведение в центъра на София. Там са набирали сервитьорки и барманки, които също така правили и полови услуги. Публикувани са разгласи във вестник, посредством който са били набирани девойки.

Днес спецпрокуратурата ще изиска непрекъснат арест за седем души, останалите двама са освободени с мярка парична гаранция.

Жените били държани според от тартора, откакто получавали от групата високолихвени заеми, които не можели да връщат. Двадесет дами са били принуждавани да проституират. Те са на друга възраст и няма данни измежду тях да има малолетни и малолетни.

По време на акцията на 27 април са били конфискувани движимости, документи и секс атритуби. Момичетата са ходели и на домашни адреси, като цената е била 60 лв. на час и 40 лв. за половин час. Срещу в допълнение възнаграждение предложили и спомагателни екстри.

Групата била добре структурирана. Някои от членовете са занимавали с защита. Други били водачи, трети прибирали парите, които стигали до кмета на Тъжа. Кметът е имал и друго дело, импортирано в спецсъда за проведена незаконна група и трафик на хора от 2015 година От прокуратурата обаче нямат информация до каква степен е стигнало производството.

Жените са разпитани пред арбитър и няма данни над тях да е упражнявано физическо принуждение. Те са разказали, че са попаднали в схемата като кандидатствали по разгласи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР