Специализираната прокуратура е повдигнала обвинение за ръководене на разбитата престъпна

...
Специализираната прокуратура е повдигнала обвинение за ръководене на разбитата престъпна
Коментари Харесай

Извънредно в БЛИЦ! Вижте кои са арестуваните наркобосове, които убиват децата на България!

Специализираната прокуратура е повдигнала обвиняване за управление на разрушената незаконна група във Велико Търново на двама главорези. БЛИЦ научи и техните имена. Това са Мирослав Черния и Мартин Бенката. Информацията ни бе доказана от източници на високо равнище в специфичните служби за сигурност.

Преди няколко дни чиновници на ГДБОП арестуваха 15 мъже при две интервенции във Велико Търново и Перник.

Вчера стана ясно, че на 12 от тях са повдигнати обвинявания, а спецсъдът е постановил " Задържане под стража " на 11 от тях.

Оказа се, че съгласно прокуратурата най-новите играчи в бизнеса с продажба на дрога са Мирослав Черния и Мартин Бенката.




Арестите на Черния и Бенката

Двамата са почнали от най-ниското ходило в незаконната подчиненост - като наркодилъри. След това са завладели цели региони в остарялата столица и са почнали да рекетират и други наркопласьори да им регистрират по няколкостотин лв. на месец.

Черния и Бенката са оплели в наркомрежата над 20 дилъра, множеството от които били примамени от вероятността за бързи и лесни пари.

Бизнесът с дрога е най-мръсният, тъй като зарибява хиляди български деца и ги повлича към гибелта, разбивайки техните персонални и фамилни ориси.

" Ще бъдем безкомпромисни и ще организираме ежемесечни интервенции против проведените незаконни групи за дистрибуция на опиати. Това закононарушение е с висока социална заплаха и няма да пожалим сили да му противодействаме ", съобщи пред БЛИЦ ръководителят на Спецпрокуратурата Иван Гешев. Висшият магистрат посочи, че по време на профилираните интервенции взе участие ГДБОП, жандармерията и Бюрото за отбрана на очевидци към Главния прокурор.

Ивайло КРАЧУНОВ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР