Специализираната полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, под наблюдение

...
Специализираната полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, под наблюдение
Коментари Харесай

Мащабна полицейска акция в Ямбол, има задържани!

 Специализираната полицейска интервенция за противопоставяне на битовата престъпност, под наблюдаване на Прокуратурата, е извършена през вчерашния ден (7 юли) на територията на 28 обитаеми места в област Ямбол. В рамките на интервенцията са тествани 575 лица и 461 МПС. Взето е отношение по 106 установени административни нарушавания. Издирени са две лица, оповестени за общодържавно търсене. Задържани са 6 лица, съпричастни към разнообразни закононарушения.

Извършени са инспекции на 23 обекта – заложни къщи, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, сечища, магазини и частни парцели.

В хода на акцията чиновници от бранш " Противодействие на икономическата престъпност “ при ОДМВР – Ямбол и сътрудниците им от РУ-Ямбол са открили 2 обекта за изкупуване на черни и цветни метали, както и на боклуци от пластмаса, работещи  без нужната регистрация за реализираната активност по Закона за ръководство на боклуци. Образувани са две преписки за предварителна инспекция.

При взаимни инспекции със чиновници от РУ- Елхово и представители от РДГ-Сливен е открито, че на сечище на територията на община Болярово се прави сеч на дървета, без сложена маркировка, както и действия в нарушаване на софтуерния проект на обекта, за което е формиран констативен протокол.

Разкрити са две обири от частни парцели в Ямбол. Инкриминираните предмети –

златен медальон и детски велосипед са издирени и следва да бъдат върнати на притежателите. Работата по документиране на незаконните действия продължава.

Установено е, че 19- годишен юноша държи в себе си наркотични субстанции – марихуана. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

В рамките на полицейските дейности са открити и конфискувани общо 4020 къса безакцизни  цигари, като  по случаите е взето отношение по административен ред.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР