Специализираната болница за рехабилитация на детска церебрална парализа Света София

...
Специализираната болница за рехабилитация на детска церебрална парализа Света София
Коментари Харесай

Болница получи апарат-дарение от малтийски рицари

Специализираната болница за рехабилитация на детска церебрална парализа " Света София " в столицата одобри подаяние на неповторим за България уред за рехабилитация на децата благодарение на виртуална действителност.

Дарението беше показано в наличието на президента Румен Радев и Великия магистър на Суверенния Малтийски медал фра Джакомо Дала Торе дел Темпио ди Сангуинето. Оборудването е обезпечено и конфигурирано в профилираната болница от посолството на Малтийския медал у нас.

Днес имаме опция да забележим част от вашия доблестен принос за здравето на българските деца, сподели президентът Радев пред Великия магистър, като още веднъж благодари за дарената техника. Радев означи, че болничното заведение е сътрудник на благотворителната самодейност " Българската Коледа " и е оборудвана с високотехнологична инсталация за робот-асистирана рехабилитация. С доставения от вас уред българските деца ще имат опция за рехабилитация във виртуална среда, уточни Румен Радев.

Той добави, че предходната година е установен казусът, че лимитираните по мярка пространства в болничното заведение не разрешават да се разгърне цялостният капацитет на част от техниката и по тази причина е предложил на шефа на болничното заведение доцент Иван Чавдаров да създаде абстрактен план за нова зала, където да се разположат профилираните роботи за образование по вървене по еднакъв и неравномерен терен. Проектът към този момент е подготвен и президентът се надява той да се осъществя със съдействието на Столичната община и на Министерството на здравеопазването. Радев изрече уважението си към екипа на доцент Чавдаров за тяхната работа и професионализма им при рехабилитацията на децата и добави, че тази година по самодейността " Българската коледа " ще се работи за доставянето на високотехнологичен роботизиран апарат " Локомат ".

Повече от 1000 години Малтийският медал се грижи за подкрепяне на деца в потребност, сподели Великият магистър фра Джакомо Дала Торе дел Темпио ди Сангуинето. Да облекчаваме страданията и да лекуваме заболяването на страдащия. Да позволим на хората да водят естествен живот, е главната цел на дейностите ни, сподели Великият магистър и добави, че е доста благополучен да открие доставената инсталация " Нирвана ", предопределена за рехабилитация посредством виртуална действителност. Надявам се с помощта на " Нирвана " и на съответното лекуване, доста деца да оздравеят и да се усещат добре, сподели Великият магистър на Малтийския медал, който пожела в умозаключение Свята Коледа, изпълнена с наслада и благополучие.

С първия за България апарат " Нирвана " за така наречен виртуална рехабилитация, детето взе участие интензивно в процеса под формата на игра, която го стимулира да развива двигателните и менталните си качества, изясни пред присъстващите шефът на болничното заведение доцент Иван Чавдаров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР