Специализирана прокуратура предостави данни за разпространената по-рано в събота от

...
Специализирана прокуратура предостави данни за разпространената по-рано в събота от
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата: Няма задържан полицай, свързан с група за трафик на мигранти

Специализирана прокуратура даде данни за публикуваната по-рано в събота от Министерство на вътрешните работи информация за разкрита незаконна група за трафик на мигранти.

Според прокуратурата има погрешни данни по отношение на осъществени ден преди този момент дейности по обезвреждане на проведена незаконна група за подкрепяне на незаконни мигранти в страната по пътя им към Западна Европа.

Действията по следствието на 1 април 2022 година са осъществени от следователи под управлението и надзора на прокурори от Специализирана прокуратура. Служители на ДАНС, ГДБОП, Групово дело „ Гранична полиция и „ Вътрешна сигурност “ на Министерство на вътрешните работи са взели участие в проверяващия екип за осъществяване на оперативно-издирвателни мероприятия.

Досъдебното произвеждане е формирано през 2018 година от прокурор при Специализирана прокуратура по разработка на ДАНС. Към привличане на лица в качеството на обвинени, се пристъпва след събиране на задоволителен размер от доказателства за съпричастието им към незаконната активност.

На 1 април 2022 година с прокурорски постановления като обвинени по делото са привлечени 6 лица. На три от тях е наложено задържане за период до 72 часа, на един е избрана мярка за неотклонение „ подписка “. Един от упрекнатите изтърпява ефикасна присъда във Федерална република Германия за друго закононарушение, а за различен - сирийски жител, е открито, че е отвън страната и е разгласен за търсене.

Категорично не дава отговор на истината, че служител на реда – чиновник на жандармерията, е бил задържан по досъдебното произвеждане. Служител на жандармерията е разпитан само като очевидец по делото, не му е повдигано и обвиняване.

Обвинението не е според с изявления, в които се сочи, че въпросното следствие е едно от 25-те „ забавени без уважителна причина “ от прокуратурата, за които основният секретар на Министерство на вътрешните работи алармирал Инспектората на Висш съдебен съвет. Веднага по-късно директно се постанова внушението, че в резултат на „ забавянето “, през страната са прекарани хиляди мигранти, „ което е можело да бъде избегнато с ареста им по-рано “. Твърди се, поради това закъснение „ водачът на бандата – сириец, се е укрил и е упрекнат задочно “.

Неутрализирането на незаконната група от дълго време e било планувано, квалифицирано, само че не и осъществено - заради приключване на информация към обвинените от силова конструкция, отвън ДАНС. А в резултат на приключването на тази информация, ръководителят на групата напуща страната, прецизират от прокуратурата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР