Специализирана полицейска операция срещу разпространението на наркотични вещества провеждат в

...
Специализирана полицейска операция срещу разпространението на наркотични вещества провеждат в
Коментари Харесай

Спецакция срещу разпространението на наркотици: Унищожават пет ниви с канабис

Специализирана полицейска интервенция против разпространяването на наркотични субстанции организират в граничните зонислужители на Главна дирекция „ Гранична полиция ”.

На брифинг началникът на дирекцията основен комисар Антон Златанов посочи, че през днешния ден ще бъдат унищожени пет ниви с канабис с обща повърхност към 100 декара. Те се намират в землищата на Бургас, Петрич, Струмяни и Златарево.

Операцията против разпространяването на наркотични субстанции не е кампанийна, а систематична, съобщи шефът на „ Гранична полиция ” гл. комисар Антон Златанов. По думите му акцията е стартирала преди месец, и ще продължи.

Златанов беше на място в една от откритите ниви с конопени насаждения в с. Илинденци в община Струмяни. По думите му се употребяват доста способи като информация от локални поданици и други оперативни източници.

Той добави, че за огромна част от тези ниви се организират издирвателни мероприятия и задържат лицата, които поставят грижи растенията.

Златанов посочи, че за последния месец на територията на цялата страна унищоженото количество конопени растения е към 870 кг.

Гл. комисар Антон Златанов добави, че противодействието на Министерство на вътрешните работи по линия на произвеждане, разпространяване и приложимост на наркотични субстанции е един от целите, както за министерството, по този начин и за държавното управление. По думите му сега, малко преди откриването на образователната година, от вътрешното ведомство подчертават върху напъните все по-малко наркотични субстанции да доближават до децата.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР