Специализиран експертен съвет в Министерството на културата да съгласува активните

...
Специализиран експертен съвет в Министерството на културата да съгласува активните
Коментари Харесай

Фандъкова иска асфалт вместо павета в част от столичния бул. Ал. Дондуков

Специализиран експертен съвет в Министерството на културата да съгласува дейните ленти за придвижване в сектора на бул. " Ал. Дондуков " от ул. " Г. С. Раковски " до бул. " В. Левски " да бъдат изпълнени с асфалт, оповестиха от столична община.

 От
От " Спаси София " с пет хрумвания за по-добър ремонт на столичния бул. " Дондуков "

Предлагат създаване на спирки-острови в посока центъра на града

Това предложение е направила кметицата на София Йорданка Фандъкова в писмо до министъра на културата Боил Банов . Столичният градоначалник желае профилирания експертен съвет да прегледа настрана сектора от бул. " Княз Ал. Дондуков " сред ул. " Г. С. Раковски " и бул. " В. Левски " , като се съобрази с импортирания от Столична община план за полагане на асфалтова настилка на дейните ленти за придвижване.

 С още полемики министър Банов избавя паветата на
С още полемики министър Банов избавя паветата на " Дондуков "

Паветата в София са монумент на културата с локално значение

Припомняме, казусът дали да се запазят паветата на бул. " Ал. Дондуков " или да се комбинира пътната настилка с асфалт и павета беше основата на разногласието, който забави ремонта на централния столичен бул..

По време на разискванията мнение на Националния институт за недвижимо културно завещание задължи Столична община при реконструкцията на бул. " Княз Ал. Дондуков " да възвърне и постави нова гранитна паважна настилка . След това решение обектът бе разграничен на две елементи.

 Долу ръцете от паветата на Обновена
Долу ръцете от паветата на " Дондуков ", скочиха жители

На разискването на присъстваше нито един представител на Столична община

Първата част, в историческия център, която води до Ларгото и до бул. " Цар Освободител " към този момент е реконструирана с гранитен паваж, както постанови Националния институт за недвижимо културно завещание.

От 15 септември стартира осъществяването на Втория стадий - от ул. " Г. С. Раковски " до бул. " В. Левски " . Този сектор е заключен сред улици, които са асфалтирани, част от него и сега е асфалтирана, а след него бул. " Ал. Дондуков " продължава с изпълнена напълно асфалтова настилка.

 Софиянци си желаят паветата по
Софиянци си желаят паветата по " Дондуков ", само че и велоалея

Притесняват се, че се планува асфалтиране на 80% от булеварда

В сектора автомобилното придвижване е интензивно и при осъществяване на асфалтова настилка ще понижим сензитивно както равнищата на звук, по този начин и запрашаването, се показва в причините на столичния кмет Фандъкова.

 Граждани още веднъж стачкуват против ремонта по
Граждани още веднъж стачкуват против ремонта по " Дондуков "

Настояват настилката да се направи от разбъркан вид - асфалт и паваж

Тя разказва, че с осъществяването на гранитна настилка по бул. " Княз. Ал. Дондуков " от ул. " Сердика " до ул. " Г. С. Раковски " е непокътнат присъщия паваж в историческия център на София . " В този сектор съхранението на настилката кореспондира с тази по бул. " Цар Освободител " и се вписва по натурален метод с археологическия комплекс на Древна Сердика на Ларгото.
От своя страна правата от булеварда сред ул. " Г.С. Раковски " и бул. " В. Левски " е отдалечена от обичайните исторически туристически направления в центъра на София ", стимулират се от столична община.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР