Специалисти съобщават установената от тях причина за нощното посещение на

...
Специалисти съобщават установената от тях причина за нощното посещение на
Коментари Харесай

Ето на какво най-често се дължи редовното посещение на тоалетна нощем

Специалисти оповестяват откритата от тях причина за нощното посещаване на тоалетна, което води до постоянно спиране на съня, пишат от Darik News.

Това е обвързвано с прекомерна консумация на сол и високо артериално налягане , оповестяват от Юрик алърт.

„ Установихме, че в случай че е човек е развил ноктурия - постоянно спиране на нощния сън поради уриниране, е с високо кръвно налягане или с остатък от течности в организма “ , съобщи Сатоши Коно от болничното заведение „ Розай Тохоку “ в Сендай, Япония. „ Ако продължавате да имате ноктурия, поискайте от лекаря си да мери кръвното ви налягане и да изследва количеството употребявана от вас сол “.

Той означи, че даже едно нощно посещаване на тоалетната покачва риска от хипертония с към 40 %. Колкото по-често посещавате тоалетната, толкоз по-голяма е вероятността да имате сърдечни и сърдечносъдови проблеми.

Коно въпреки всичко не е разкрил причинно-следствена връзка сред честите визити на тоалетната и сърдечните заболявания.

 тоалетна Istock

Изследването обхванало 3748 поданици на окръг Ватари в Япония, като у 1882-ма от тях била следена ноктурия през 2017 година

Според данни на Световната здравна организация сърдечните и сърдечносъдовите заболявания са основна причина за гибел. Тези заболявания годишно лишават живота на към 17 милиона души.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР