Специалисти от украинската държавна комисия по разследването на катастрофата на

...
Специалисти от украинската държавна комисия по разследването на катастрофата на
Коментари Харесай

Обрат в разследването на катастрофата на украинския Боинг в Техеран

Специалисти от украинската държавна комисия по следствието на злополуката на Боинг 737 в Техеран са огледали отломките от самолета.

Те са безапелационни, че версията за нередовност на мотора не дава отговор на истината.

За това оповестява журналистът Юрий Бутусов, базирайки се на свои източници в комисията.



"Нашата група е пристигнала на мястото, където се карат отломките от самолета. Това е открита площадка, където се извозва всичко, открито в радиус към мястото на злополуката.

Наблюдавам и двата мотора и не виждам по тях следи от пожар. Бяха доставени и фрагменти от дясното крило - там също няма следи от пожар. Така че версията за нередовност на моторите или тяхното запалване към този миг не се удостоверява. Да, самолетът е горял, само че повода е била не в мотора ", споделя източникът.

Той отбелязва, че иранската страна е предоставила информацията, която е известна до този миг. Самолетът е изхвърчал в 6. 13 часа, само че след пет минути, на височина 2400 метра почнал да пада, запалил се, след което се и разрушил.

"По данни на иранските диспечери не е имало никакви известия от борда на самолета. Самолетът като че ли е обръщал към летището, само че дали това е било управляемо или към този момент машината е излизала от надзор, към този момент не знаем ", добавя източникът.

Засега на украинските проверяващи не са били предоставени данни от радарите за ръководство на въздушното придвижване. Няма и информация какви летящи обекти биха могли да се намират по същото време в обсега на самолета и вероятно да е пристигнало до конфликт с тях. Липсват и данни за изстрелвана в региона по същото време ракета.

За всичко това иранските управляващи са дали обещание да дават информация.

"Иранците нямат желание да засекретяват нещо от който и да е. Те работят в сходство с Чикагската спогодба и ще дават достъп на следствието и до черните кутии на всички заинтригувани страна, в това число и на американските производители, както и на тези страни, чиито жители са измежду жертвите на злополуката.

Иранците показват естествен разговор, няма сигнали, че имат желание да скрият каквато и да е информация ", показва източникът.

По-рано управляващите в Иран отричаха, че самолетът може да е бил уцелен от ракета и от летището показаха като причина за рухването разпален нередовен мотор. Тази версия, обаче, отпада с решителност след огледа на украинските експерти.

Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР