Специалисти от Европейската медицинска агенция (EMA) одобриха производствените стандарти на

...
Специалисти от Европейската медицинска агенция (EMA) одобриха производствените стандарти на
Коментари Харесай

Европейските специалисти са дали положително заключение по производството на ваксината „Спутник V“

Специалисти от Европейската здравна организация (EMA) утвърдиха индустриалните стандарти на Sputnik V, заяви Денис Логунов, заместник-началник на център „ Гамалея “.

„ Тази част от работата по признаването на индустриалните стандарти по признаването на това по какъв начин са извършени клиничните изпитвания, в тази част, EMA към този момент направи инспекции и нямаме рецензии по отношение на провеждането на клинични изпитвания, получихме позитивно заключение”, сподели той в ефира на YouTube канала „ Soloviev Live”.

Отделно той означи, че в бъдеще е значимо да се хармонизират индустриалните стандарти на Европейския съюз, Русия и Китай.

„ Спутник V “ е утвърден в 71 страни с общо население от четири милиарда. Ваксината е на второ място в света по брой получени разрешителни. Ефективността му е 97,6% въз основа на разбора на данни за 3,8 милиона имунизирани руснаци.

Въпросът за узаконяването на лекарството се преглежда от СЗО и EMA, съветската страна е предоставила всички документи. Западните медии, базирайки се на източници, пишат, че регулаторът евентуално ще вземе решение през първото тримесечие на 2022 година

В началото на октомври здравният министър Михаил Мурашко след среща с представители на Съединени американски щати в Женева съобщи, че всички бариери пред признаването на " Спутник " са отстранени, като остават единствено „ някои административни процедури “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР