Специалисти от болницата “Бригам енд уиминс” в Бостън заключиха, че

...
Специалисти от болницата “Бригам енд уиминс” в Бостън заключиха, че
Коментари Харесай

Солта увеличава риска от преждевременна смърт

Специалисти от болничното заведение “Бригам енд уиминс” в Бостън заключиха, че потреблението на огромно количество сол усилва риска от преждевременна гибел, заяви Лента.

Продължителното проучване обхванало 2974 души на възраст сред 30 и 54 години с прехипертония (незначително нараснало артериално налягане). Количеството на употребяваната от доброволците сол било открито посредством няколко метода, в това число посредством разбор на проби от урината. Това разрешило точно да се дефинира количеството на погълнатата от организма сол. Здравословното положение на участниците било следено 24 години. За този интервал умрели 272-ма души.

Оказало се, че съществува директна връзка сред количеството на употребяваната сол и риска от гибел. В диапазона сред 1200 и 9000 мг сол на ден най-малката консумация е най-безопасна. При това учените установили, че в други изследвания, при които кривата на зависимостта приемала формата на буквата “J”, т.е. основава се усещането, че дребните количества сол също покачват риска, са позволени грешки.

Резултатите от проучването са качени на уеб страницата MedicalXpress.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР