Специалисти от аукционната къща Bonhams открива в гаража на починал

...
Специалисти от аукционната къща Bonhams открива в гаража на починал
Коментари Харесай

Откриха много рядък Jaguar в белгийски гараж

Специалисти от аукционната къща Bonhams открива в гаража на умрял колекционер на типичен коли неповторим Jaguar XK140, чиято каросерия е дело на дизайнера Джовани Микелото. Счита се, че са създадени единствено два или три такива автомобила. Сред откритите машини са още Ferrari 308 GT4, Jaguar E-type Series I и модел на Wolseley, оповестява изданието AutoClassics.


Откритият Jaguar XK140 има номер на шасито „ S 814 286”. Първоначално купето е било боядисано в кремав цвят и е било с корав покрив, а салонът му е от синя кожа. През 1957 година обаче колата катастрофира и се постанова цялостна подмяна на каросерията. Това става през 1961 година, като машината получава и нов мотор, взаимстман от спортния Jaguar С-Type.
По-късно двувратката се оказва благосъстоятелност на английския търговец на типичен коли Стив Лънгтън, който я продава на колекционера на неповторими „ Ягуари” Роланд Урбан. По-късно – през 1999 година, колата минава в ръцете на белгийския колекционер Ян Шепенс, която счита да я възвърне изцяло, само че умира, преди да стартира ремонта.


Наследниците на Шепенс са се съгласили да продадат колата на търг, който ще се организира в Монако на 13 май. Заради неприятното положение на автомобила се чака той да бъде продаден за не повече от 20 000 евро, само че пък в случай че новият му притежател го ремонтира качествено, той ще поже по-късно да го препродаде за доста по-сериозна сума.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР